Župan s predstavnicima udruga potpisao ugovore o korištenju proračunskih sredstava za sufinanciranje programa i projekata udruga

Župan Darko Koren danas je u prostorijama Županijske uprave potpisao ugovore s predstavnicima udruga o korištenju sredstava Proračuna Koprivničko-križevačke županije za sufinanciranje programa i projekata udruga građana u 2020. godini. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i preporuke Stožera civilne zaštite RH, a u skladu s Odlukom o dopuni Odluke o organizaciji rada Koprivničko-križevačke županije u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19, potpisivanje je upriličeno u šalter sali Koprivničko-križevačke županije.

Potpisivanje ugovora s predstavnicima udruga se ove godine zbog izvanrednih okolnosti odvija kroz nekoliko dana, a kako je župan pojasnio, sufinanciranjem su obuhvaćene udruge proizašle iz Domovinskog rata, udruge s područja odgoja, obrazovanja i organiziranog provođenja slobodnih aktivnosti, udruge s područja zdravstva i brige o osobama s invaliditetom te udruge umirovljenika.

„Za sufinanciranje 56 prijavitelja i 81-og programa smo ove godine osigurali 417 tisuća kuna. S obzirom na trenutnu situaciju punjenja Proračuna pretpostavljamo da ćemo ujesen imati mogućnost povećati iznose sufinanciranja te ćemo još jednim natječajem učiniti dodatni doprinos i pomoći u njihovom funkcioniranju. Treba naglasiti kako je suradnja s udrugama od velike važnosti za Koprivničko-križevačku županiju jer one daju izniman  doprinos razvoju civilnog sektora, obogaćuju društveni život zajednice i kod nas imaju apsolutnu podršku“, kazao je župan Koren prilikom potpisivanja ugovora.

Popis prijavitelja i programa možete pogledati OVDJE.

Vezano

Komentari su zatvoreni.