U križevačkoj gimnaziji održan P.O.I.N.T.-ov 12. Sajam studija

U petak, u prostorijama križevačke gimnazije, održao se 12. Sajam studija. Nastao kao suradnja Udruge P.O.I.N.T. i Gimnazije I. Z. Dijankovečkoga, sajam je i ove godine okupio 32 studenata s 20 različitih fakulteta koji su i ove godine imali prilike razmijeniti svoja iskustva sa 70-tak gimnazijalaca i gimnazijalki koji su željeli saznati nešto više o svojim budućim studijskim programima.

Uvodno predavanje ove godine započeo je Bojan Patrčević iz Studentskog centra Varaždin, koji je u kratkom filmu predstavio sve što Studentski centar može ponuditi budućim studentima. Ivona Hrg i Elena Tašner iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje učenicima i učenicama skrenule su pažnju na aktualne trendove na burzi rada i na ključne stavke pri odabiru fakulteta. Uvodni dio zaključile su Anamarija Katalenac i Marija Knapić, bivše učenice gimnazije, sada brucošice, koje su govorile o svojim iskustvima na državnoj maturi.

Nakon uvodnog dijela uslijedio je razgovor sa studentima, koji su gotovo sat vremena detaljno odgovarali na pitanja budućih kolega.

12. izdanjem Sajma studija volonteri P.O.I.N.T.-a kao i svi studenti koji su se volonterski odazvali pozivu na sudjelovanje, prigodno su obilježili i jučerašnji Međunarodni dan volontera. Organizatori iz udruge P.O.I.N.T. također zahvaljuju profesorici Saneli Štubelj, ravnatelju Zoranu Kovaču i ostalom osoblju gimanazije na pomoći u organizaciji i provedbi ovoga projekta.

Podsjetimo da je Sajam studija početkom ove godine uvršten među primjere dobre prakse od strane Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Prije više od 15 godina pokrenula ga je profesorica križevačke gimnazije Gordana Pintarić-Kovač, a priključivanjem udruge P.O.I.N.T. projekt dobiva ime i današnju formu te prerasta okvire gimnazije.

Do sljedećeg izdanja Sajma studija svi zainteresirani mogu dodatne informacije potražiti na web sjedištu sajma, a upite slati putem Facebook stranice, gdje su im na raspolaganju P.O.I.N.T.-ovi volonteri.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.