Terencima po šumama i kalničkoj gori

VecernjiList.gifTURIZAM Križevački Off Road klub pokrenuo novi turistički proizvod

KRIŽEVCI – Natjecanje za prvi Off Road kup u potkalničkom selu Apatovcu održano je prošlog vikenda. Križevački Off Road klub vlasnika terenskih automobila okupio je čak 34 momčadi iz cijele Hrvatske te tri iz Srbije.

Prvog su dana vozili od Apatovca do nekadašnje partizanske bolnice u šumi Stupe, preko Vratna i Vojakovačkog Osijeka do poligona u Apatovcu nedaleko od punionice mineralne i izvorske vode Badela 1862. Za prolazak teškom stazom kroz gudure i šume na obroncima Kalnika, duge 37 kilometara pa 42,5 kilometara, laganijim i težim terenskim automobilima trebalo je od 4,5 do osam sati vožnje.




U nedjelju su se timovi natjecali u brzinskoj vožnji na poligonu uređenom na livadama u blizini izvora mineralne vode, koje je organizatorima za tu prigodu ustupilo poduzeće "Kalničke vode". Lijep, sunčan dan i proljetni ugođaj s oko 15 Celzijevih stupnjeva privukao je više od 1000 poklonika ekstremnog automoto sporta i druge gledatelje iz Križevaca i okolnih gradova. Tako veliko zanimanje publike pomalo je iznenadilo inače uspješne organizatore priredbe pa su brojni posjetitelji morali parkirati automobile i kilometar daleko od mjesta održavanja.

Bez obzira na to, jedinstvene su ocjene i županijskih dužnosnika te županijske Turističke zajednice, Grada i gledatelja da je atraktivna sportska priredba postala novi turistički proizvod potkalničkoga kraja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.