Jučer dvije prometne nesreće, četiri osobe lakše ozlijeđene

prometna nesrecaU protekla 24 sata na području Policijske uprave Koprivničko-križevačke zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene. Jučer, 4. prosinca, oko 18 sati u Križevcima, na semaforiziranom raskrižju Trga svetog Florijana, Ulice Petra Zrinskog i Trga Josipa Juraja Strossmayera zbog nepoštivanja prednosti prolaska sudarila su se dva osobna automobila. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću pješice je napustio mjesto događaja, a tri osobe su lakše ozlijeđene.

Također, oko 19:10 sati na cesti Lepavina – Carevdar zbog neprilagođene brzine osobni automobil je sletio van kolnika u zemljani nasip. Zbog prometne nesreće bio je u prekidu promet na državnoj cesti do 19:45 sati kada je uspostavljen promet naizmjeničnim propuštanjem vozila. Vozač koji je upravljao vozilom zadobio je lakše tjelesne ozljede i prevezen je u Opću bolnicu Koprivnica.

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu. Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Policija će spram vozača pod utjecajem alkohola poduzimati sve raspoložive zakonske mjere.

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola eksponencijalno povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,50 promila postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,20 promila postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće. Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti.

Vezano

Komentari su zatvoreni.