Krenuo projekt ‘Rukom pod ruku’ udruge ‘Maslačak’

maslacak_projekt_predstavljanje_rukom_pod_rukuU četvrtak 26. studenog 2015. u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci, u okviru Multimedijskog kulturnog centra održana je početna konferencija projekta “Rukom pod ruku” koji zajednički provode Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“ Križevci kao nositelj projekta te Centar za socijalnu skrb Križevci i Osnovna škola “Ljudevita Modeca” Križevci kao partneri. Projekt financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u iznosu 90.000,00 kuna, a vrijeme trajanja projekta je od 01.11.2015. do 31.08.2016. godine.

Kako prenosi Križevci.hr, predsjednica udruge Tamara Premuš istaknula je kako je projekt usmjeren na dvadesetero djece i mladih s teškoćama u razvoju s područja Grada Križevaca, za koje ne postoje aktivnosti kojima bi potaknuli svoje stvaralaštvo i kreativnost uz obavezno školovanje. Projekt je ukratko predstavila voditeljica projekta Kristina Kranjčević, naglasivši kako je cilj takvog projekta omogućiti djeci i mladima s teškoćama u razvoju stjecanje znanja, vještina i usvajanje primjerenih stajališta kao i poboljšanje kvalitete života izvan školskih aktivnosti ali i educirati obitelji djece i mladih s teškoćama u razvoju.

Od aktivnosti koje su obuhavćene projektom, navodi dalje Križevci.hr, valja istaknuti individualne i grupne rehabilitacijske aktivnosti, te kreativne i stvaralačke aktivnosti. Individualnim i grupnim aktivnostima djecu i mlade će se edukacijskim rehabilitatorom kroz igru poticati na kreativnost i stvaralaštvo koja će utjecati na razvoj fine i grube motorike, komunikacije i socijalizacije. Kreativne i stvaralačke aktivnosti obuhvaćaju ritmičke radionice – koje će zadovoljiti potrebu za kreativnim izražavanjem kroz ritam i ples, sportske aktivnosti i kreativno – likovnu radionicu za kreativno izražavanje i umjetničko oblikovanje predmeta. Ciljana skupina koju ovaj projekt obuhvaća su djeca od 7 do 15 godina i mladi od 15 do 21 godine, polaznici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci i Osnovne škole Ljudevita Modeca.

Vezano

Komentari su zatvoreni.