Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Stop - Policija

Tijekom vikenda, 6. do 8. studenoga, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježeno je sedam prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. U nesrećama je jedna osoba lakše ozlijeđena. Uzroci događanja prometnih nesreća bili su oduzimanje prednosti prolaska, prelazak vozilom na suprotni prometni trak, neprilagođena brzina, nepropuštanje pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu i nepropisno mimoilaženje. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Sankcionirano je 194 prometnih prekršaja, od čega 38 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 18 prekršaja upravljanja vozilima nepropisnom brzinom.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržana su četiri vozača. Tri vozača su uhićena, a proveden je jedan žurni prekršajni postupak.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 6. studenoga, u 22.40 sati u Ulici Dražena Horvata u Kozarevcu, kada je 43 godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,22 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.