CARMINA BURANA u Križevcima

CARMINA BURANA u Križevcima

Glazbena škola Alberta Štrige Križevci ove godine slavi 70 godina kontinuiranog rada. Povodom 70 godišnjice tokom cijele godine kroz projekt pod nazivom „7 za 70” organizirani su različiti koncerti i događanja kako bi se obilježila dugogodišnja uspješna tradicija.

Proslava će završiti izvedbom kardinalnog djela Carla Orffa – CARMINA BURANA, 20.11.2015. u sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca.

Ovu zahtjevnu kompoziciju izvest će bivši i sadašnji učenici Glazbene škole te njihovi profesori uz pomoć istaknutih hrvatskih solista sopranistice Lidije Horvat Dunjko, tenora Ladislava Vrgoča i baritona Ljubomira Puškarića.

CARMINA BURANA u Križevcima
Fotografija s probe

Dirigirat će jedan od najistaknutijih hrvatskih dirigenata i počasni građanin grada Križevaca, mo. VLADIMIR KRANJČEVIĆ.

Uz 70 godina Škole obilježavamo i 20 godina od otvaranja Srednje Glazbene škole i u tih 20 godina školu je završilo više od 400 učenika, od kojih je velik broj nastavio i uspješno završio glazbeno školovanje.

Većina njih je uključena u projekt, za koji možemo bez sumnje reći da je izuzetan pothvat za jednu Glazbenu školu, obzirom da se u izvedbu tog vrlo zahtjevnog djela upuštaju samo profesionalni ansambli.

CARMINA BURANA u Križevcima
Fotografija s probe
20 godina CSF
Vezano
2 komentara
  1. kaja piše:

    Sve čestike za uspješan rad i Roćkas. Lijepo je živjeti u ovako uglazbljenom i raspjevanom Gradu! Neka bude i još puno puta po 7×70, na zadovoljstvo svima!

  2. Renata Holcer piše:

    Čestitam ovoj školi, koja je prije nekih 60 godina bila i moja!

Komentari su zatvoreni.