Danas pogledajte “Ime ruže” u multimedijskoj dvorani

the-name-of-the-rose-main-review

Povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige 2015. Gradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci poziva vas na projekciju igranog filma “Ime ruže” u utorak, 20. listopada 2015., u 18 sati u multimedijskoj dvorani.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Ime ruže

Name of the Rose (1986.)

130′ triler

Režija: Jean-Jacques Annaud
Uloge: Sean Connery, F. Murray Abraham, Michael Lonsdale, Christian Slater

O filmu:

„Nakon smrti pod nerazjašnjenim okolnosima u Benediktinskom samostanu 1327. redovnici su uvjereni da je riječ o nagovještaju apokalipse. Samostan bi trebao ugostiti vijeće Franjevaca koji misle da bi se trebalo riješiti svih materijalnih vrijednosti. William od Baskervillea (Sean Connery), bivši inkvizitor, sada priznati franjevački svećenik, pozvan je kako bi utvrdio okolnosti misteriozne smrti.

Kako njegova istraga napreduje, dolazi do novih bizarnih ubojstava, a tu je i inkvizicija na čelu s ekscentričnim Bernardom Guijem, (F. Murray Abraham) koja se nastoji uključiti u istragu. Kad već svi počinju vjerovati da je riječ o Vragu, a Williamu prijeti lomača zbog krivovjerja, on nastoji upotrijebiti zdrav razum ne bi li rasvijetlio slučaj i spasio vlastiti život u čemu mu pomaže mladi Adso od Melka (Christian Slater).

Film je baziran na istoimenom romanu talijanskog književnika Umberta Eca.“

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.