Aferi nema kraja, Hrg i Majdak opet razmijenili ‘paljbu’

Afera Benkica / Križevci

Aferi “benkica” u Križevcima ne nazire se kraj. Gradonačelnik Branko Hrg (HSS), njegov zamjenik Ivan Vuk i pročelnik Darko Masnec ovih su dana odvjetništvu podnijeli kaznenu prijavu protiv šefa križevačkog SDP-a Ivana Majdaka, a privatno su ga tužili i za klevetu. Svaki od njih od Majdaka traži 45.000 kuna. Za taj nepopularni potez odlučili su se, kažu, zbog svjesnog i namjernog iznošenja lažnih podataka. Podsjetimo, u ljeto prošle godine Majdak je odvjetništvu prijavio Hrga i suradnike zbog načina na koji se rodiljama isplaćuje gradska novčana pomoć (na ruke), i navodne pronevjere stotinjak tisuća kuna.

Biblija i detektor laži

– Majdak je znao da to što govori nije istina jer je imao dostupne podatke o izvršenju gradskog proračuna u kojem je bilo točno navedeno koliko je novca bilo planirano za darove za djecu u 2013. godini i koliko je potrošeno. Bilo je planirano 280.000, potrošeno je nešto više od 247.000, dakle preko 88 posto, a razlika je ostala u proračunu – ističe Hrg. Dodao je kako su se za protutužbe odlučili jer im je Majdak svima nanio nenadoknadivu štetu.

– Mislio sam da će stati i ispričati se, ali nije. Zaigrao se i napravio štetu i meni osobno i stranci kojoj sam na čelu i Gradu. Mogu staviti jednu ruku na Bibliju, a drugu na detektor laži da nikakvih nepravilnosti nije bilo – rekao je jučer Hrg. Iako se godinama rodiljama novac za bebe nosio kući na ruke, a na dar su dobivale i benkice (košuljice za djecu, op.a.) i cvijeće, s tom praksom prestalo se paralelno s izbijanjem afere. Gradonačelnik Hrg kaže da se s tim prestalo zbog zaštite gradskih službenika jer “živimo u vremenu gdje se čovjeka za sto kuna lupa letvom po glavi”. – Iako rodilje novac dobivaju na račun ili dolaze u upravu po njega, obilazak i čestitanje po kućama nismo prekinuli – rekao je Hrg

‘Dobro se pripremite’

Prozvani Majdak jučer je rekao da nije nikog oklevetao i da je on samo zatražio od državnih organa da istraže navode koji su se pojavili u tisku nakon što je nezavisni vijećnik Željko Picig upitao gdje je 100.000 kuna iz programa za rodilje u 2013. godini, a odgovora nije dobio. – Gradonačelniku poručujem da prestane s lažima obmanjivati građane. Istraga u slučaju ‘benkica’ još traje i siguran sam da će odvjetništvo i istražni organi dobro obaviti svoj posao. Gospodine gradonačelniče, možete raditi što god hoćete, ali ne i dokle hoćete, zato bi vam bilo pametnije da se primite posla i da se dobro pripremite jer, kako izgleda, građanima Križevaca, ali i istražnim organima, uskoro ćete morati odgovoriti na još mnogo pitanja – poručio je jučer Majdak.

Hrg poručuje Majdaku da se kao dijete igrao sa životinjama

Lani u rujnu Majdak je policiji prijavio da je u poštanskom sandučiću našao kuvertu s mrtvom zmijom. – Prijete mi jer sam s oporbom počeo otkrivati afere HSS-a i gradonačelnika – kazao je tada Majdak. Šef križevačkog SDP-a rekao je jučer da ga policija još nije obavijestila o tome kakvu je odluku donijela oko zmije. Hrg je u više navrata odlučno odbacio bilo kakvu povezanost s morbidnom pošiljkom. – Nisam malo dijete, u djetinjstvu sam se igrao za životinjama – istaknuo je jučer on. (VL)

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
TvTorba
TvTorba

Hogare da sam ja bio na njegovom mjestu ja bih prema Hrgu vjeruj mi bio još deset puta “strašniji”. Inače vjerujem da mu je, kada je vidio svu tu gradonačelnikovu aroganciju bilo zadovoljstvo navlačiti ga na tanak led

Hogar strasni
Hogar strasni

Gledaj to je sad stvar osobne procjene, ali ne znam zasto ga je Majdak navlacio 6 mjeseci umjesto da je rekao o cemu se radi i da su odmah rijesili taj problem. Ovako mi to ispada malo zlocesto s njegove strane, recimo rekao bih da nije bilo gentlmenski prema gradonacelniku, koji se je sve ovo vrijeme opravdavao a da nije znao o cemu se zapravo radi.

TvTorba
TvTorba

Kako gospodin Hrg u posljednje vrijeme ima malo kasno paljenje, ja vjerujem da je on tek pred dva tjedna shvatio da je u srpnju bio ugrožen njegov lik i djelo 🙂

Hogar strasni
Hogar strasni

I ja sam malo razmisljao o ovome, po Hrgovoj reakciji ispada da je Majdak lagao i olajavao a da je u Podravskom listu napisana istina, pa idem onda vidjeti sto je to pisalo u Podravskom 21.07. prosle godine. Inace zastara za tuzbu za klevetu je 90 dana od dana saznanja za kazneno djelo, to valjda Hrg zna 🙂 Sve u svemu ispada da ako je istina sto pise u Podravskom netko je mrkno 100 000 kuna

TvTorba
TvTorba
🙂 Izgleda da je Majdak dobro nasanjkao Hrga. Hrg se mjesecima pjeni ko da je bijesan, malo malo pa saziva tiskovne konferencije, gostuje na Radio Križevcima i optužuje Majdaka i oporbu, a ono što sam ja vidio od te “prijave” (ono što je Majdak dao novinarima) to je stvarno najobičniji dopis državnom odvjetništvu, u kojem su navedene samo one sumnje o kojima se je pisalo u Podravskom listu, koji je bio izvor informacija, i na kraju ne piše niti “optužujem niti prijavljujem”, već molim vas da se ispitaju navodi objavljeni u Podravskom listu bla,bla,bla… Ja se pitam zašto Hrg nije… Više »
kalničan
kalničan

Hrg je nervozan, skoro da više i nema krpice na sebi,,uskoro ćemo ga gledati kao od majke rođenog,,,što će onda kada više neće imati što skrivati!?