Pod Kalnikom uskoro proizvodnja odjeće

GORNJA RIJEKA – Početkom ožujka u zgradi 3 poduzetničkog inkubatora u Gornjoj Rijeci planira se otvorenje pogona tvrtke za proizvodnju odjeće Alegra Moda.
– Koncepcija je zamišljena tako da imamo dvije proizvodne linije sa po 24 radnice, plus krojnica, peglaonica i vrlo malo administrativnog osoblja. To bi nas sve skupa bilo oko 76, pojasnila je direktorica Alegra Mode Gordana Žigić.

Direktorica Žigić ističe da im je plasman robe osiguran jer su i osnovani nakon što je njemački naručitelj, modna linija Rene Lezard, pokazala zanimanje za nastavak proizvodnje u Hrvatskoj. Prije su njihovi odjevni predmeti izrađivani u križevačekom pogonu tvrtke Zelinka. Stoga je, zajedno s Ljiljanom Petric, Gordana Žigić odlučila pronaći novi prostor, u kojem bi bila nastavljena proizvodnja za tvrtku Rene Lezard.
Kako to u Križevcima nije bilo moguće, gradonačelnik Branko Hrg ih je uputio u Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, a državna tajnica Tihana Kraljić pak u Gornju Rijeku. Tamošnja hala im je odgovarala, registrirale su tvrtku Alegra Moda u Gornoj Rijeci prošlog lipnja, iznajmile prostor u poduzetničkom inkubatoru i u rujnu je počelo preuređenje.

U međuvremenu, kako bi se nastavila proizvodna te podmirile obaveze prema stranom partneru, iznajmljeni su bivši prostori Zelinke u Zelini gdje sada radi 35 radnica. One bi uskoro, kaže Žigić, trebale biti preseljene u Gornju Rijeku, nakon čega bi počelo i formiranje druge linije te onda rad u punom kapacitetu, odnosno, s predviđenih 76 zaposlenih.
– Nadamo se preseljenju u Gornju Rijeku negdje sredinom veljače, te da bi svečano otvorenje i prava fešta kojoj se svi veselimo i željno ju očekujemo, bila negdje početkom ožujka, kaže G. Žigić.

Direktorica Alegra Mode Gordana Žigić posebno ističe potporu Ministarstva gospodarstva u cijelom tom poslovnom poduhvatu. A državna tajnica Tihana Kraljić ističe pak Gornju Rijeku kao ogledni primjer što se može napraviti dobrom suradnjom Ministarstva, jedinice lokalne samouprave i potencijalnog partnera.
– To je jedan ogledni primjerak na koji način, bez obzira na teškoće, danas u Hrvatskoj može se provesti poduzetnička ideja. Ja mislim da mi trebamo razmišljati na način da svaki dan iskoristimo svoje radno vrijeme na rješavanje problema, na stvaranje nečeg novog i pozitivnog, smatra državna tajnica T. Kraljić.

Ministarstvo gospodarstva sufinanciralo je uređenje poduzetničkog inkubatora sa 720 tisuća kuna, a tvrtki Alegra Moda pomogli su i u ishođenju poduzetničkog kredita za otvaranje pogona u Gornjoj Rijeci.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.