Gradska uprava lansirala geoportal s prostornim planovima

Geoportal_GIS_Grad_KrizevciKriževačka gradska uprava objavila je ovih dana na svojim stranicama novi javni servis pod nazivom “GIS – Grad Križevci: Prostorni planovi” za poduzetnike, obrtnike i sve zainteresirane građane koji žele informativni uvid u određene službene geodetske podloge, prostorno plansku dokumentaciju, tematske prikaze kao i za uvid u katastarske i zemljišnoknjižne podatke. Riječ je o javno dostupnom geoportalu komunalne infrastrukture, usluga i imovine Grada Križevaca.

Za izradu i održavanje geoportala zaduženo je križevačko Komunalno poduzeće, koje je na realizaciji surađivalo sa stručnom službom gradske uprave, a pod nadzorom dogradonačelnika Tomislava Katanovića, koji je za Križevci.info izjavio:
– Svrha navedene usluge je prije svega daljnje povećanje transparentnosti odnosno dostupnosti informacija građanima i potencijalnim investitorima, a količina dostupnih informacija s vremenom će se povećavati. Ovu uslugu, zbog visokih troškova izrade i održavanja, pružaju malobrojni gradovi u Hrvatskoj.

Iako u uvjetima korištenja navode kako su podaci pripremljeni i ažuriraju se na temelju službenih izvora te su u velikoj mjeri točni, napominju kako su, zbog njihova održavanja na više mjesta, moguće izvjesne neažurnosti ili neusklađenosti, kao npr. kod zemljišnih knjiga i katastra, gdje su moguće razlike u postojanju i opisu neke parcele. Pregled podataka je zbog različite namjene i različitih izvora u određenoj prostorno planskoj dokumentaciji ograničen na prikaz detalja samo do određenog mjerila, kako bi se izbjegle eventualne pogrešne interpretacije o svojstvima ili ograničenjima na rubnim dijelovima pojedinih prostornih cjelina.

Vezano
6 komentara
  1. komesar piše:

    Preko naših veza u T-comu nebute nikad ni dobili brži internet u Gornjem gradu. Ima da vas valjamo ko i na blogu 😛

  2. objektivno piše:

    Mislim da vam podaci o TK mreži nisu točni , osim ako telefonske vodove koji idu po stupovima (nadzemno) niste ucrtavali , npr. Helenski put ima telefonske žice ( i uz put internet koji povremeno ne radi u toj ulici ) obješene po stupovima za struju i po krovovima kuća !

    1. Zmuss piše:

      Koliko vidim ucrtana je samo podzemna DTK mreža, i krajnje točke, odnosno izvodi (stupovi).
      Kad smo već kod toga, mreža je u totalnom k**cu, kompletan gornji grad ima parice dulje od 1500 m, i spojen je na centrale na Kosovcu, ili Koruškoj (Kalnička nakon potoka). O brzinama neta većim od 3-4Mbps većina građana iz toga područja može samo sanjati, a koliko sam proučio urbanistički plan nije niti predviđeno da bi se u bližoj budućnosti izgradila nova kolokacija na području Gornjeg grada…

  3. objektivno piše:

    Ajde , i to je nešto ! Pa treba iskoristiti geodete zaposlene u Komunalnom , kao i silne geodetske podloge koje su platili pred 4-5 godina , a trebale su im za izdavanje lokacijskih dozvola za gradnju vodovodne i kanalizacijske infrastrukture Aglomeracije Križevci .

  4. ROKI piše:

    pa vele da je do del picig sa divljim veprom

  5. Čvarkeš piše:

    Karta je jako stara, vidim da fali od susjeda kuća izgrađena prije 3-4 godine.

Komentari su zatvoreni.