Juraj Nikolić dobitnik Rektorove nagrade za kemiju

OLYMPUS DIGITAL CAMERABivši učenik i redoviti član kemijske skupine Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga  Križevci, a sada student kemije pred diplomom, Juraj Nikolić dobitnik je Rektorove nagrade u akademskoj godini 2014./2015. Rektorovom nagradom nagrađuju se najbolji studentski radovi znanstvenog ili stručnog sadržaja odnosno umjetnička ostvarenja radi poticanja znanstvenoistraživačkog, stručnog i umjetničkog rada te promicanja studentskoga stvaralaštva.

Juraj je kao suautor s kolegom Tomislavom Friganovićem na Zavodu za opću i anorgansku kemiju Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu pod vodstvom prof.dr.sc. Marine Cindrić izradio rad “Utjecaj aminskih kompleksa kobalta(III) na nastajanje polioksomolibdata”. Rad je nagrađen Rektorovom nagradom i očekuje se objavljivanje rada i u nekim znanstvenim časopisima.

Vezano
14 komentara
 1. objektivno piše:

  O lijepo i bravo za našeg mladog Križevčana!

 2. Ivan Majdak piše:

  Jura čestitam, i od srca ti želim da ova tvoja nagrada bude samo početak jedne zavidne znanstvene karijere… a mi koje prozivaju ovi bezimeni gradski vlastodršci ćemo se pobrinuti, da u ovom gradu doktori nauka nikada više ne budu proglašavani tehnološkim viškom radnika…

 3. kierkegaard ili dobitnik rektorove nagrade piše:

  Kod razbacivanja s “opasnim” riječima treba biti oprezan, a sad bavi li se netko politikanstvom ili politikom ipak neka odluče i komentiraju oni koji se ne skrivaju iz “nasumičnog odabiranog imena”.

  Kao i autor odgovora, slažem se da su velik i važan dio tradicije i baštine naše kulture te našeg naroda bespovratno zatrli brojni “crvenokošuljaši” koji i danas gledaju kako da unište nas unutanjeg neprijatelja. G. Pernjak, bez obzira kojoj “frakciji” pripada, svojim je stručnim i znanstvenim radovima dokazao da je riječ o mladom i perspektivnom znanstveniku čije je znanstveno djelovanje “neokaljano” (da slikovito opšem), utjecajima bilo crveno ili crnih struja, a nakraju “Vestis non virum facit”.

  Rektorova nagrada (na nečiju sreću ili nečiju žalost) nije niti crna niti crvena. Ona je nagrada za kvalitetan i izvrstan rad bez obzira kome pripadate. Tu čast ne dobivaju svi, a bez obzira ostanete li ovdje i odete van, to je jedno priznanje koje vam nitko ne može uzeti.

  Na kraju, mladom kemičaru iskrene čestitke na iznimnom uspjehu i još puno uspješnih projekata, g. Pernjaku da se ne bavi politikanstvom, a g. sdpfakeru da ne treba imati kompleks manje vrijednosti skrivajući se iza nasumično odabranih imena.

 4. sdpfuker piše:

  I Pernjak bi dobio nagradu da se bavi znanošću, ali pošto se bavi politikanstvom….može dobiti samo od Majdaka i saveza komunista

  1. danica piše:

   Bravo Jura ,čestitamo

  2. Dejan Pernjak piše:

   Na tvoju žalost ipak sam i ja dobitnik rektorove nagrade. A moju znanstvenu aktivnost jako lako možeš provjeriti pod matičnim brojem znanstevnika -331127. A, nakon toga bio bi red da se i predstaviš, pa da popijemo kavu. Ako ti dozvole.

   S poštovanjem!

   Dejan Pernjak

   1. Dejan Pernjak piše:

    A ima tu i još ljudi za koje se ne zna da su dobitnici, npr. Marko Fureš, Krešimir Grloci, Krunoslav Puškar, Ivona Herceg itd…

    1. krizevciinfo piše:
  3. Viktor Ledinski piše:

   Ovakvi su mi najdrazi. Samo se skrivaj pod laznim imenom, na tome ti cestitam. Vidi se koliko si hrabar. Ili ste hrabri. Trus mozgova iz HSS-a

 5. sasa piše:

  Svaka ti čast majstore!
  Samo kad diplomira da nebude jedan od onih koji kruh traže u inozemstvu!

 6. melita piše:

  čestitke 🙂

 7. Sanja Novosel piše:

  Bravo Jura!

 8. Seka Grgurević piše:

  Čestitke šaljemo iz Dubrovnika ….bravo

 9. Dejan Pernjak Pero piše:

  Čestitke!

Komentari su zatvoreni.