Juraj Nikolić dobitnik Rektorove nagrade za kemiju

OLYMPUS DIGITAL CAMERABivši učenik i redoviti član kemijske skupine Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga  Križevci, a sada student kemije pred diplomom, Juraj Nikolić dobitnik je Rektorove nagrade u akademskoj godini 2014./2015. Rektorovom nagradom nagrađuju se najbolji studentski radovi znanstvenog ili stručnog sadržaja odnosno umjetnička ostvarenja radi poticanja znanstvenoistraživačkog, stručnog i umjetničkog rada te promicanja studentskoga stvaralaštva.

Juraj je kao suautor s kolegom Tomislavom Friganovićem na Zavodu za opću i anorgansku kemiju Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu pod vodstvom prof.dr.sc. Marine Cindrić izradio rad “Utjecaj aminskih kompleksa kobalta(III) na nastajanje polioksomolibdata”. Rad je nagrađen Rektorovom nagradom i očekuje se objavljivanje rada i u nekim znanstvenim časopisima.

20 godina CSF
Vezano
14 komentara
  1. objektivno piše:

    O lijepo i bravo za našeg mladog Križevčana!

  2. Ivan Majdak piše:

    Jura čestitam, i od srca ti želim da ova tvoja nagrada bude samo početak jedne zavidne znanstvene karijere… a mi koje prozivaju ovi bezimeni gradski vlastodršci ćemo se pobrinuti, da u ovom gradu doktori nauka nikada više ne budu proglašavani tehnološkim viškom radnika…

  3. kierkegaard ili dobitnik rektorove nagrade piše:

    Kod razbacivanja s “opasnim” riječima treba biti oprezan, a sad bavi li se netko politikanstvom ili politikom ipak neka odluče i komentiraju oni koji se ne skrivaju iz “nasumičnog odabiranog imena”.

    Kao i autor odgovora, slažem se da su velik i važan dio tradicije i baštine naše kulture te našeg naroda bespovratno zatrli brojni “crvenokošuljaši” koji i danas gledaju kako da unište nas unutanjeg neprijatelja. G. Pernjak, bez obzira kojoj “frakciji” pripada, svojim je stručnim i znanstvenim radovima dokazao da je riječ o mladom i perspektivnom znanstveniku čije je znanstveno djelovanje “neokaljano” (da slikovito opšem), utjecajima bilo crveno ili crnih struja, a nakraju “Vestis non virum facit”.

    Rektorova nagrada (na nečiju sreću ili nečiju žalost) nije niti crna niti crvena. Ona je nagrada za kvalitetan i izvrstan rad bez obzira kome pripadate. Tu čast ne dobivaju svi, a bez obzira ostanete li ovdje i odete van, to je jedno priznanje koje vam nitko ne može uzeti.

    Na kraju, mladom kemičaru iskrene čestitke na iznimnom uspjehu i još puno uspješnih projekata, g. Pernjaku da se ne bavi politikanstvom, a g. sdpfakeru da ne treba imati kompleks manje vrijednosti skrivajući se iza nasumično odabranih imena.

  4. sdpfuker piše:

    I Pernjak bi dobio nagradu da se bavi znanošću, ali pošto se bavi politikanstvom….može dobiti samo od Majdaka i saveza komunista

    1. danica piše:

      Bravo Jura ,čestitamo

    2. Dejan Pernjak piše:

      Na tvoju žalost ipak sam i ja dobitnik rektorove nagrade. A moju znanstvenu aktivnost jako lako možeš provjeriti pod matičnim brojem znanstevnika -331127. A, nakon toga bio bi red da se i predstaviš, pa da popijemo kavu. Ako ti dozvole.

      S poštovanjem!

      Dejan Pernjak

      1. Dejan Pernjak piše:

        A ima tu i još ljudi za koje se ne zna da su dobitnici, npr. Marko Fureš, Krešimir Grloci, Krunoslav Puškar, Ivona Herceg itd…

        1. krizevciinfo piše:
    3. Viktor Ledinski piše:

      Ovakvi su mi najdrazi. Samo se skrivaj pod laznim imenom, na tome ti cestitam. Vidi se koliko si hrabar. Ili ste hrabri. Trus mozgova iz HSS-a

  5. sasa piše:

    Svaka ti čast majstore!
    Samo kad diplomira da nebude jedan od onih koji kruh traže u inozemstvu!

  6. melita piše:

    čestitke 🙂

  7. Sanja Novosel piše:

    Bravo Jura!

  8. Seka Grgurević piše:

    Čestitke šaljemo iz Dubrovnika ….bravo

  9. Dejan Pernjak Pero piše:

    Čestitke!

Komentari su zatvoreni.