Vijećnici veterinari nadmudrili čelnika Vijeća – veterinara

Čini se da je “lajanje” oporbenjaka, koji na svakom Gradskom vijeću Križevaca idu oštro na sve prijedloge gradske vlasti, konačno donijelo korist, jer je na prošlotjednoj sjednici s dnevnog reda skinuta rasprava o odluci o načinu držanja kućnih ljubimaca. Za to su zaslužni SDP-ovac Martin Vujić i HNS-ovac Nenad Matijek, po struci veterinari, koji su apelirali da je prijedlog odluke loš, nestručno sročen, opasan za životinje.

– Odluka se kosi sa Zakonom o zaštiti životinja i Zakonom o veterinarstvu, a da je usvojena mogli smo imati problema, a lako bi nas “pojeli” i zaštitari životinja – upozorio je Vujić, kojemu je jedino, kaže, dobar članak o kaznenim odlukama.

– Ovo o držanju životinja na lancu, to je prepisano iz starog zakona iz 1991. i nije dobro za životinje, evidentno je da to nije pisao stručnjak. Osim toga, ovdje se brani i dovođenje životinja na sajmove, što znači da nije moguća ni poznata međunarodna izložba mačaka u Križevcima – navodi agilni veterinar-vijećnik, dobitnik Rektorove nagrade 2008. Njegov i Matijekov angažman i ne bi bio čudan da opaske nisu iznijeli potpisniku sporne odluke, predsjedniku Gradskog vijeća Roki Bašiću, koji je također – veterinar. I dok je tajnica Grada Ana Lojen kazala da se pri pisanju vodila briga o životinjama, Bašić je obećao da će s mladim kolegama idućeg tjedna sastaviti novu odluku, koja će bolje regulirati držanje i postupanje s kućnim ljubimcima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.