Pobjednicima prve licitacije prijetnje smrću

JutarnjiList.gifNaša je tvrtka u Hrvatskoj napravila niz velikih objekata za potrebe
trgovačkih lanaca, no nikad se prije nismo susreli s prijetnjom smrću,
pa sada ne želimo komplikacije, pojasnio je direktor Quade

KRIŽEVCI – Umjesto njemačke tvrtke Quada koja je prvi put izlicitirala
poslovni prostor RJ Čazmatransa u Križevcima s namjerom da ga iskoristi
kao građevinsko zemljište za gradnju objekta za potrebe stranoga
trgovačkog lanca, navodno Lidla, na ponovljenoj licitaciji radionicu u
kojoj se popravljaju autobusi, smještenu na 8650 četvornih metara u
križevačkoj poslovnoj zoni, u neposrednoj blizini trgovačkog centra
KTC, početkom tjedna izlicitirala je križevačka tvrtka Beneteks Zdenka
Međimorca.

No, uz spekulacije što bi se moglo sagraditi na atraktivnoj parceli i je li križevačka tvrtka samo formalni kupac za nekoga drugog, u Križevcima se ovih dana proširila priča da je njemačka tvrtka prvi put odustala zbog prijetnji smrću.

Da je prijetnji bilo, danas je potvrdio i direktor njemačke tvrtke Quade, pokazavši SMS poruku u kojoj se nalaže da iziđe s natjecanja ili “nema ni vas ni vaše familije”.

Iako je druga poruka sličnog sadržaja prije mjesec dana poslana i vlasniku tvrtke u njemačkoj, direktor tvrdi da izlicitirani iznos nisu uplatili jer su u međuvremenu našli “još veće zemljište po mnogo realnijoj cijeni”. Lokaciju zemljišta namjeravaju držati u tajnosti do dobivanja lokacijske dozvole.

– Naša tvrtka u Hrvatskoj je napravila niz velikih objekata za potrebe trgovačkih lanaca, no nikad se do Križevaca nismo susreli s prijetnjom smrću, pa sada ne želimo da se još nešto dodatno zakomplicira – pojasnio je direktor razloge neotkrivanja lokacije kupljenog zemljišta.

Neslužbeno smo doznali da je mobitel s kojega je poslana poruka pod nadzorom policije, no direktor nije želio precizirati je li njegova tvrtka prijavila policiji prijetnje smrću. Direktor njemačke tvrtke Quade također nije želio komentirati sumnja li tko stoji iza prijetnji njemu i vlasniku tvrtke, rekavši samo da će “vrijeme pokazati tko su bili igrači ove priče”.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.