Praznici su vrijeme za radove po školama

OS_Sokolovac

PODRAVINA I PRIGORJE – Dok su učenici na praznicima, u brojnim školskim zgradama u tijeku su radovi, a nastavljaju se i tri velika projekta u našoj županiji: izgradnje škola u Cirkveni, Legradu i Sokolovcu. U Cirkveni na žabljanskom području u novu zgradu područne škole, koja će imati i malu sportsku dvoranu, njezinih 80-ak učenika trebalo bi krenuti u rujnu, rekao je zamjenik župana Ivan Pal.

– Ono što je interesantno reći da će to biti jedna od prvih škola u Hrvatskoj u najvišem energetskom razredu. Oni koji se razumiju, to su sad trendovi, dizalice topline, nešto sasvim novo u našem energetskom sustavu. Škola će biti zajedno s opremom vrijedna preko osam milijuna kuna, rekao je Pal.

U Legradu je u tijeku završna faza izgradnje osnovne škole pa za proljeće ostaju njezino opremanje i uređenje okoliša, dok u Sokolovcu završava izgradnja sportske dvorane i dogradnja škole. I tamo je za proljeće u planu uređenje okoliša oko objekata.

– Tako da će zapravo tijekom 2016. godine, u prvoj polovici 2016. obje ove škole biti u funkciji, a Cirkvena će biti sad, dodao je.

U ostalim školama u tijeku su različiti zahvati, primjerice u Molvama se sanira parket u sportskoj dvorani, u Srednjoj školi Koprivnica se radi na hidrantnoj mreži. Sve su to vrlo vrijedni radovi, kaže dožupan Pal.

– Kad to stavite na hrpu, na kraju dođe da sa svim kapitalnim i ovim ulaganjima i ovim stvarima koje sam pobrojao trenutačno imamo više od 10 milijuna kuna kapitalnih investicija. Trenutačno, da ne nabrajam što smo već napravili i što ćemo do kraja godine napraviti, naveo je Pal.

Uz to, gotovo 300 tisuća kuna pripremljeno je u županijskom proračunu za informatičku opremu te je raspisan natječaj za nabavku 106 računala za osnovne i srednje škole u Podravini i Prigorju.

– Radi se o pripremi kupovine notebooka i prijenosna računala, vezanih prvenstveno za uvođenje elektronskih imenika. Tako da ćemo biti u jednom velikom broju naših škola na toj razini, da možemo reći da smo u samom vrhu Hrvatske, barem što se toga tiče, dodao je.

Stoga će u tim školama roditelji elektronskim putem moći vidjeti ocjene svoje djece ili pak izostanak s nastave i sličnno od trenutka kad su ti podaci upisani u e-imenik. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.