Projekt Pri Ruci u Križevcima

Pri_ruci_uik_1

U multimedijskoj dvorani križevačke knjižnice Franjo Marković u utorak je predstavljen projekt PRogram Inovativnog RUralnog centra za Inkluziju – PRI RUCI. Projekt provodi udruga GTF -Inicijativa za održivi rast iz Zagreba u partnerstvu s Udrugom osoba s invaliditetom Križevci, Rehabilitacijskim centrom za stres i traumu i Centrom za socijalnu skrb Križevci. Projekt PRI RUCI financira Europska unija kroz Europski socijalni fond, a usmjeren je na educiranje i integraciju osoba s invaliditetom te nove mogućnosti njihova zapošljavanja i približavanja tržištu rada. Kroz projekt će se obučiti 35 osoba s invaliditetom iz križevačkog kraja o vještinama potrebnima na tržištu rada te o prepoznavanju, branju i preradi ljekovitog bilja, rada na tkalačkom stanu i izradi suvenira.

Projektom se pokreće Centar Pri Ruci u staroj školskoj zgradi u Đurđicu kod Križevaca u sklopu kojeg će se održavati aktivnosti. Incijativa za održivi rast kroz projekt provodi pilot program za nastanak socijalne farme u ruralnom području koja će uključivati pripadnike marginaliziranih skupina. Projekt program su predstavili predsjednik križevačke Udruge invalida Petar Gatarić i predsjednica Inicijative za održivi rast Mary Ann Rukavina Cipetić. Ona je pritom rekla da se projekt provodi od 1. srpnja ove godine i trajat će 12 mjeseci, odnosno do 30. lipnja 2016. godine. Vrijednost projekta je 1.104.005 kuna. Ciljna skupina su nezaposlene osobe s invaliditetom, u prvom razdoblju njih 35, 20 žena i 15 muškaraca. U tijeku je obnova stare škole u Đurđicu, a prvu edukaciju provodit će od sljedećeg tjedna Marija Mraz iz Koprivnice.

Udruga invalida Križevci je, podsjećamo, 2013. godine osnovala socijalno poduzeće Hedona u sklopu projekta Križevačka čokolaterija u kojem su zaposlene osobe s invaliditetom. (RKŽ)

Pri_ruci_uik_2

Vezano
1 komentar
  1. krizevciinfo piše:

    “BIT ĆE ‘PRI RUCI’ OSOBAMA S INVALIDITETOM”, RKC

Komentari su zatvoreni.