Danas na Kalniku predavanja o arheološkim i etnološkim istraživanjima toga kraja

Andreja Kudelić i Lidija Bajuk u kalničkom etno ambijentu 2. srpnja 2015. (foto: R. Matić)
Andreja Kudelić i Lidija Bajuk u kalničkom etno ambijentu 2. srpnja 2015. (foto: R. Matić)
Andreja Kudelić i Lidija Bajuk u kalničkom “etno ambijentu” 2. srpnja 2015. (foto: R. Matić)

Nakon što je 1. srpnja u osnovnoj školi na Kalniku otvorena arheološka izložba Kalnik – Igrišče, rezultati dosadašnjih istraživanja (ostaje otvorena do kraja kolovoza), tjedan dana kasnije, u srijedu 8. srpnja u sklopu programa kojima se obilježava Dan Općine Kalnik održat će se predavanja o dosadašnjim i aktualnim arheološkim i etnološkim istraživanjima na Kalniku.

Najavljene su predavačice dr. sc. Snježana Karavanić i dr. sc. Andreja Kudelić sa Instituta za arheologiju, dr. sc. Antonija Zaradija-Kiš i etnologinja i antropologinja Lidija Bajuk s Instituta za etnologiju i folkloristiku, te dr. sc. Ines Sabotić s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar. Teme njihovih predavanja su: Karavanić – Kudelić: o arheološkim istraživanjima na Igrišču; Zaradija-Kiš – Sabotić: o kultu Sv. Martina i crkvici Sv. Martina; Bajuk – o rezultatima projekta Etimologija, predaje i mitska bića kalničkoga kraja.

Podsjetimo da je Andreja Kudelić na ovogodišnjem Culture Shock Festivalu u Križevcima održala tribinu o eksperimentalnoj arheologiji, a da je Lidija Bajuk našoj široj publici poznata i kao pjesnikinja i kantautorica, to jest kao jedna od vodećih ličnosti hrvatske etno glazbe. Predavanja počinju u 17 sati. Imamo, dakle, više nego dovoljno razloga da se u srijedu popodne zaputimo na Kalnik, na kvalitetan i sadržajan znanstveno-stručno-kulturno-turistički izlet!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.