Novi minus manji od bivšeg za skoro 4 mil. Kn

ekonomija

KRIŽEVCI – Članovi križevačkog Gradskog vijeća složili su se s predloženom odlukom o kratkoročnom zaduživanju Grada. Kratkoročni kredit ili dozvoljeni minus služit će za održavanje likvidnosti, zbog različite dinamike priljeva prihoda i dospjeća obaveza, pogotovo pri provođenju euro projekata izgradnje biciklističkih staza te Razvojnog centra i tehnološkog parka, za koje se novac može povući tek po završetku radova. Gradski pročelnik za gospodarstvo i proračun Darko Masnec naglasio je da novi kreditni ugovor vrijedi na iznos do 3 milijuna kuna, s rokom od 12 mjeseci, te s kamatnom stopom od 3,48 posto. U odnosu na prethodno zaduženje tako je ostvarena ušteda od oko dva milijuna kuna.

– Naime, moram reći da smo u 2014. godini mi imali odluku o kratkoročnom zaduženju do 7,9 milijuna. Moram reći da smo koristili do 5 milijuna kuna, a 2015. godine je tri milijuna kuna i praktički je smanjena zaduženost za dva milijuna kuna u odnosu na 2014. godinu, rekao je Masnec.

Važnom brojkom pročelnik Masnec je istaknuo i 2,7 milijuna kuna, koliko je Gradu ostalo za otplatu dugoročnog kredita, čija zadnja rata dospijeva na ljeto iduću godine, a podignut je 2006-te u iznosu od 19,5 milijuna kuna. (RKC)

Vezano
4 komentara
  1. Renato Janjić piše:

    Jel ima kakva specifikacija rashoda da pučanstvo vidi gdje se što potrošilo ?

    1. Volim Križevce piše:

      Poprilično transparentno za “mafiju” o kojoj bunca govnobloger, zar ne ? Zgleda da drug ima partijski zadatak stvaranja kriminalne atmosfere i diskreditiranja onih koje ne može ni s dotaknuti poštenim i moralnim političkim radom. U biti, jednako kao što su radili i ’71 !

    2. Volim Križevce piše:

Komentari su zatvoreni.