[FOTO] Poreč u drugom poluvremenu nadjačao Križevčane

Rukometaši KTC-a poraženi su večeras u 10. kolu Paket24 Premijer Lige, Lige B, od Poreča 22:29 (13:12). Naši su rukometaši odigrali odličnu utakmicu u prvom poluvremenu i do petnaestak minuta prije kraja, a sustali su, kao i u nekim prethodnim ogledima, u završnici. Razlog je zdravstvena slika koja se nikako ne uspijeva “stabilizirati”, pa niti danas na parketu nisu bili kompletni. U postavi su bili Perajica i Mirosavljević, ali nisu niti ulazili u igru. Gosti su u 12. minuti vodili 3:6, KTC se vratio, poveo dva razlike, a u u 28. minuti pri rezultatu 13:11, Jurakić nije, nažalost, realizirao prigodu u protunapadu za prednost od tri pogotka. Vratar Grgić bio je odličan s 10 obrana.

Naši su se dobro nosili s Porečom koji će najvjerojatnije u Ligu za prvaka do završnih trinaest minuta. Gosti su odmakli na tri prednosti, a vrlo brzo i na pet, šest, pa i osam pogodaka viška u 58. minuti, 20:28. KTC u sljedećem kolu gostuje kod Ribole Kaštela, a ta je utakmica od iznimne važnosti zbog prenošenja bodova u Ligu za ostanak.

Rekli su nam nakon utakmice:

Dalibor Sokač, trener KTC-a: “To nam se ponavlja iz utakmice u utakmicu. Odigramo nekad 45, nekad 50 minuta dobro, čak i odlično, a onda posustamo u zadnjih 10 minuta. Imamo, nažalost, puno ozljeda i bolesti, tako da to moramo riješiti u završna četiri kola. Moramo osvojiti šest bodova u tim utakmicama. Ukoliko budemo igrali ovako borbeno, neće biti problema.”

Marko Jurakić, igrač KTC-a:Čestitam ekipi Poreča na pobjedi. Bili su bolji, nema se što reći. Sljedeće gostovanje je kod Ribole Kaštela. Imamo tjedan dana, moramo dati sve od sebe jer nam ostaju još četiri kola i onda krećemo u Ligu za ostanak. Ondje moramo biti pravi, oni su nam izravni konkurent, dobili smo ih doma, a bilo bi super kada bi njima „otkinuli“ dva boda jer se bodovi prenose u Ligu za ostanak.

Ilija Lovrinović, trener Poreča: “Mi smo znali da će biti teško kada smo dolazili ovdje. KTC je iskusna ekipa, dobra ekipa, dobro vođena i znali smo da će biti teško. Imali smo neki svoj plan, pokušavali smo tempom „lomiti“ suparnika, da se igrači KTC-a, možda, umore i čekali smo svojih pet minuta kad ćemo se odvojiti. Naš golman je obranio dvije-tri ključne lopte i mislim da smo zasluženo pobijedili. Čestitam igračima KTC-a na korektnoj igri i želim im svu sreću u daljnjem nastavku prvenstva.”

Matija Car, igrač Poreča:Naš lošiji ulazak u utakmicu, nekako nonšalantno i opušteno. U drugom poluvremenu smo podigli tempo, povukli i pobijedili. Bitna utakmica i bitna pobjeda za nas, osvojili smo dva boda za ulazak u Ligu za prvaka. Cilj je ostvaren.”

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.