Traže se volonteri za borbu protiv krivolova – sastanak u Križevcima

Udruga Biom, posvećena zaštiti prirode i ptica, poziva sve zainteresirane građane Križevaca i okolice da se priključe nacionalnoj mreži volontera u borbi protiv krivolova na prepelice. Krivolov na prepelice odvija se pomoću ilegalnih elektronskih vabilica, koje puštanjem snimke zova prepelice privuku velik broj ptica, te na takav način krivolovci mogu
usmrtiti i do 150 jedinki dnevno. 

Zadatak volontera koji pomažu udruzi BIOM u borbi protiv krivolova je obilaženje točaka u blizini mjesta stanovanja, osluškivanje zvuka vabilica i izvještavanje, a ljubitelji prirode i ptica mogu se pridružiti jednostavnom prijavom putem online obrasca https://forms.gle/MTaBy8ebVigzSqaC7 te se potom priključiti volonterskom sastanku. Prvi volonterski sastanak u Križevcima održat će se u petak 25. kolovoza u 18:30 u Zvjezdarnici. Trajat će tri sata i podijeljen je na teoretski i praktični dio.

Nakon kraće pauze planiran je terenski rad kako bismo u sigurnom okruženju pokazali načine otkrivanja, prepoznavanja i potencijalnog prijavljivanja krivolova na prepelice. Praktični dio će trajati maksimalno do 22 sata. U slučaju kiše, organizirat ćemo samo teoretski dio sastanka”, pojasnio je Boleslaw Slocinski iz udruge BIOM.

Udruga Biom je jedna od vodećih organizacija civilnog društva za zaštitu prirode u Hrvatskoj i predstavnik BirdLifea u našoj zemlji. Misija udruge je očuvanje bioraznolikosti radi dobrobiti prirode i društva. Bavi se zaštitom divljih ptica te drugih vrsta i staništa, borbom protiv krivolova i drugih opasnosti za živi svijet, okuplja zaljubljenike u prirodu, organizira volontiranja, educira djecu, mlade i odrasle, provodi istraživanja te zagovara promjene koje pozitivno utječu na živi svijet. Svojim aktivnostima nastoji popularizirati znanost i širiti svijest o važnosti individualnog doprinosa očuvanju prirode.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.