Za vikend održana XIII. Međunarodna izložba vina županije

grupna_izlozba_vina_zupanija_spravisce_2015U sklopu Križevačkog velikog Spravišča, u subotu 13. lipnja održana je u Križevcima XIII. Međunarodna izložba vina Koprivničko-križevačke županije u organizaciji Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije i Udruge vinogradara i vinara „Bilikum“ iz Križevaca. Šampion izložbe je Cezar Winery kft. – Malbec, mješavina sorti iz Nagyrada. Gradonačelnikovim vinom proglašeno je vino Kleščec Dragutina Kamenjaka te OPG Dragutina Posavca sa Frankovkom. Najbolje predikatno vino je Traminac Zlatka Sonenšajna, a najbolje voćno vino je OPG Jadranka Mihalića.

Na samom početku programa predsjednik Udruge „Bilikum“ Denis Maksić osvrnuo se na organizacijske početke županijskih izložbi vina, dok je predsjednik Zajednice Udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota govorio o  razvoju i proizvodnji vina na području Županije.

grupna 2_izlozba_vina_zupanija_spravisce_2015Zdravicu pajdašiji održao je gradonačelnik Branko Hrg, a izložbu je službeno otvorio župan Darko Koren naglasivši kako će Županija u okviru svojih mogućnosti i nadalje pomagati ovu poljoprivrednu granu, jer ovakve ocjene govore kako treba pomoći i nagraditi veliki trud i zalaganje proizvođača koji doprinose promociji naše Županije. Nakon dodjela plaketa i priznanja okupljeni su se nastavili družiti uz Večer vina i čvaraka te zabavni dio programa.

Na ovogodišnju izložbu pristiglo je 107 uzoraka vina iz Mađarske i Republike Hrvatske. Ocjenjivačka komisija pod predsjedanjem Zdenka Ivankovića, dipl. ing. dodijelila je 2 velika zlatna odličja, 32 zlatna odličja, 40 srebrnih odličja i 24 brončana odličja te 5 priznanja. Već tradicionalno na županijskoj izložbi proglašava se i Županovo vino, a ovogodišnju počasnu vinsku nagradu osvojila je graševina Tanje Grudić iz OPG Pomona.

Vezano

Komentari su zatvoreni.