Za nove naslove knjižnici 800.000 kn

Nova_knjiznica_Franjo_Markovic_Trg_Svetog_Florijana_1KRIŽEVCI – Kako križevačka Gradska knjižnica Franjo Marković prema svojem Statutu nema pravo samostalnog raspolaganja ili odlučivanja o iznosima većim od 200 tisuća kuna, gradski će vijećnici na idućoj sjednici imati ugodnu dužnost odobriti joj sklapanje ugovora na iznos od 800 tisuća kuna. Naime, tolika će biti vrijednost ovogodišnjeg ulaganja Ministarstva kulture u knjižni fond te ustanove.

– Sva sredstva su Ministarstva kulture, obveze Grad u ovom dijelu nema budući je znatna sredstva u proteklim godinama uložio u izgradnju i opremanje knjižnice. Dakle, vrijednost nabave knjiga je 800 tisuća kuna, koje se do 15. 11. ove godine treba realizirati, a nakon toga knjižnica je obvezi podnijeti izviješće Ministarstvu kulture o utrošenim sredstvima, objasnio je članovima gradonačelnikovog kolegija pročelnik za društvene djelatnosti Mladen Tenodi.

Gradu se tako i ovim putem vraća oko osam milijuna kuna uloženih, zajedno sa Županijom, ministarstvima i fondovima, u uređenje novog sjedišta knjižnice, u već zaboravljenom Domu HV-a.(RKC)

Ravnateljica Janeš-Žulj ispravlja navode

Na gorenavedenu vijest s Radio Koprivnice stigla je reakcija ravnateljice knjižnice Marjane Janeš-Žulj, koja nas je zamolila da objavimo sljedeće:

Molim Vas da zbog objektivnog informiranja javnosti napišete da se radi o sredstvima Ministarstva kulture RH u programu kapitalnih ulaganja, odnosno namijenjenih opremanju zgrade nove knjižnice knjižničnim namještajem, a ne nabavi knjiga.
Za program nabave knjižne i i neknjižne građe Ministarstvo kulture RH je za 2015.g.  Gradskoj knjižnici „ Franjo Marković“ Križevci odobrilo 180.000,00 kn.
Knjižnica se za navedene programe natjecala putem Javnog poziva za predlaganje programa u kulturi prema Ministarstvu kulture RH za 2015.g.(kž.info)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.