Ispunjen svibanj Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Križevci

11188378_679196928859048_4077425874474678373_n_Udruga_MRKZ_mentalna_retardacija_aktivnostiPočetkom svibnja je deset članova Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Križevci pješačilo na Kalnik, a put od 16 kilometara svi su uspješno savladali za 6 sati. Dio puta su išli cestom te razgledavali mjesta podno Kalnika, a dio kroz šumu gdje su vidjeli različite biljke, a i životinje što je  članove jako razveselilo.

U mjestu Kalnički potok ih je članica udruge Andrea počastila ručkom te su nakon toga nastavili put Planinarskog doma koji im je bio tako blizu, a tako daleko. Nakon 6 sati napokon su stigli na cilj umorni, ali ponosni jer su drugu godinu za redom  savladati ovaj dugi put za njih. Tamo su ih dočekali roditelji i prijatelji koji su stigli autom.
– Ostatak sunčanog popodneva smo svi zajedno proveli ispijajući kavicu i uživajući u pogledu, istaknula je predsjednica udruge Tamara Premuš.

9. svibnja članovi udruge su sudjelovali na tradicionalnom druženju u Đurđevcu na kojem su se okupili članovi udruga iz Koprivnice, Ludbrega, Novog Marofa, Svetog Ivana Zeline, Križevaca i Đurđevca. Nakon prigodnog programa domaćina i gostiju, uslijedile su igre, podjela medalja, a zatim zabava i ples. Raspoloženje je bilo odlično, a vrijeme u dobrom društvu je brzo prošlo.

22. svibnja aktivisti udruge su sudjelovali na edukaciji o samoodrživosti i lobiranju u lokalnoj zajednici u okviru projekta “Zajedno jači” u Udruzi “Srce” u Svetom Ivanu Zelini, a dan kasnije članovi udruge sudjelovali su na tradicionalnom sportskom natjecanju “Zajedno do bolje budućnosti”, koje organizira Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Međimurske županije.

Od narednih aktivnosti, Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Križevci za 28. i 29. svibnja najavljuje Dane otvorenih vrata koja se istovremeno održavaju u cijeloj Hrvatskoj te susret klubova u organizaciji Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama 30. svibnja u Zagrebu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.