Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1064

Dr.sc. Marija Karbić, recenzentica i dr.sc . Tamás Pálosfalvi na predstavljanju knjige (foto: R.Matić)
Dr.sc. Marija Karbić, recenzentica i dr.sc . Tamás Pálosfalvi na predstavljanju knjige (foto: R.Matić)
Dr.sc. Marija Karbić, recenzentica i dr.sc . Tamás Pálosfalvi, autor, na predstavljanju knjige 15. svibnja 2015. (foto: R.Matić)

Preslušavanje tribine Culture Shock Festivala održane 17. travnja na kojoj je gostovao povjesničar filma Daniel Rafaelić govoreći o kinematografiji u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, završava svojim petim nastavkom u kojem slušamo diskusiju posjetitelja s predavačem.

U Vijestima Krugova iz svijeta saznajemo o izložbi ekspresionizma u Berlinu, o venecijanskom bijenalu, o modernoj umjetnosti kao metodi i sredstvu mučenja, o umjetniku koji je svojim slikama pratio napredovanje svoje teške bolesti, o najskuplje prodanom umjetničkom djelu na svijetu…

Miroslav Međimorec, uz najavu književne večeri (foto iz pozivnice)
Miroslav Međimorec, uz najavu književne večeri 21. svibnja (foto iz pozivnice)

U Vijestim krugova iz Križevaca donosimo tonski prilog s predstavljanja knjige The Noble Elite in the County of Körös (Križevci) 1400-1526 koje je održano u Križevcima 15. svibnja, najavljujemo književnu večer 21. svibnja, te veliki znanstveni skup Grkokatolički biskupi i utjecaj grkokatolika na razvoj Križevaca 22. svibnja, na kojem sudjeluje desetak predavača, a u sklopu kojega je organiziran i razgled katedrale, knjižnice i biskupskog dvora uz stručno vodstvo, posjet grkokatoličkom dijelu groblja, te kraći grkokatolički crkveni obred uz nastup Katedralnog pjevačkog zbora Križevci.

Na današnji datum vraća nam sjećanje na Johanna Gottlieba Fichtea, Đuru Pilara, Vjekoslava Karasa, Malcolma X, pjevanje Marilyn Monroe, referendum o hrvatskoj neovisnosti…

U Svemirskom kutku saznat ćemo što to okružuje galaktiku Andromedu, o otkriću novog tipa zvjezdanog jata u dubokom svemiru, kako je stradao teretni svemirski brod na putu za Međunarodnu svemirsku stanicu, te o još dva nedavna neuspjeha ruske kozmonautike, a doznat ćemo i što možemo vidjeti golim okom na našem nebu u sljedećih tjedan dana. Posebno govorimo o novom, nedavnom meteoru nad Ogulinom, vrlo sličnom križevačkom meteoru iz 2011. godine.

Bolid Ogulin 21. travnja 2015. (foto: HMM -Višnjan)
Bolid Ogulin 21. travnja 2015. (foto: HMM -Višnjan)

U Zanimljivostima govorimo kako rode za vrijeme duge seobe spavaju i za vrijeme leta.

Glazbeni prilozi vezanih uz datum emitiranja ovih Krugova potječu od Petea Townshenda, te grupa T. Rex i The Drifters.

Ne dirajte mi krugove broj 1064 emitira se 19. svibnja od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz. Snimka (repriza) ove emisije bit će emitirana u subotu, 23. svibnja od 21 sat na istoj frekvenciji (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.