Teuti i ove godine nagrada na Danima znanstvene fantastike

Mlada Križevčanka Teuta Šustić i ove je godine dobila nagradu Sferica, koju od 1981. dodjeljuje Društvo za znanstvenu fantastiku SFera, za najbolje likovne i literarne radove djece osnovnih i srednjih škola na zadanu temu. Tema je bila Mačkomunje mliječne staze i napravila je sliku tehnikom plastelina na papiru. Prikazala je mačku koja u svemirskom brodu izvodi pokuse pa slučajno razbije tikvicu i zaštitnu kacigu, a onda udahne opasne pare i tijelom počne emitirati munje u svemir. U jednoj slici, uz puno detalja, ispričala je cijelu priču o znatiželjnoj mački.

Da nema problema ni s likovnim izražavanjem ni s maštom, zna i njena mentorica i učiteljica Suzana Balić, iz 4. razreda OŠ Ljudevita Modeca, jer je Teuta ovu nagradu dobila treću godinu zaredom. Primila ju je u subotu u Zagrebu na SFeraKonu, najstarijoj i najvećoj hrvatskoj konvenciji koja okuplja ljubitelje znanstvene fantastike, fantastike, horora i srodnih žanrova. Kroz 46 godina održavanja, Dani znanstvene fantastike u Zagrebu (na kojima se organizira i SFeraKon) postali su jedna od najvećih europskih SF konvencija, najveća u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

Među ljubitelje znanstvene fantastike Teuta je došla maskirana u Leiju Skywalker iz serijala Star Wars, a njen brat Vigo bio Luke Skywalker. Naravno da su na velikom sajmu fantastike bili atrakcija pa su ih posjetitelji zaustavljali i slikali se s njima. “Bilo je lijepo, na štandovima svakakvih čuda, raznih kostima. Oduševilo nas je to što je u odnosu na prošlu godinu puno natjecatelja došlo maskirano. Teuta je tamo bila ko profićka jer već svu proceduru zna. Tko zna, možda dogodine dođemo opet“, rekla nam je njena mama Ana.

Vezano

Komentari su zatvoreni.