Ema sa svojim divom osvojila 3. nagradu

NAGRADA SFERICA Učenica 1. b razreda OŠ Ljudevita Modeca Križevci, Ema Doskočil osvojila je 3. nagradu na SFerinom literernom i likovnom natječaju za djecu i mlade

Na natječaju Društva za znanstvenu fantastiku SFera sudjelovala je sa svojim likovnim radom Moj prijatelj div učenica 1. b razreda Ema Doskočil pod vodstvom učiteljice Suzane Balić. Između više od 2000 pristiglih radova Ema je osvojila 3. nagradu.

Nagrada SFerica dodjeljuje se u tri kategorije: za učenike od 1. do 4. razreda, 5. do 8. razreda te učenike srednje škole, a za svaku kategoriju zadane su po dvije teme. Ema je bila najmlađa nagrađena učenica. Stručni žiri prepoznao je njezin talent, maštovitost i kreativnost.

Dodjela nagrada održala se u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva u subotu 13. svibnja, tijekom 39. Dana znanstvene fantastike – SFeraKon 2017., koji su zapravo svečana skupština Društva Sfera. Tijekom SFeraKona za ljubitelje znanstvenofantastičnog žanra održavaju se brojne radionice, predavanja, izložbe, predstavljanja, okrugli stolovi i drugo. Također je postavljena izložba nagrađenih likovnih radova, a prvonagrađeni literarni radovi objavljuju se u glasniku „Parsek”.

Društvo SFera djeluje kao udruga koja promiče fantastiku i znanstvenu fantastiku te potiče domaće SF stvaralaštvo kroz kulturne programe poput SFeradionice (radionice kreativnog pisanja), Lekt-SF-Ire (književnog kluba), SF Vintage (projekcija filmova s predavanja), Žanrovskog žrvnja (radionice kreativnog pisanja za učenike srednjih škola), predavanja u Sferi i SFerakona. Cilj društva je združiti ljude, prvenstveno djecu i mladež, koje interesiraju znanstvena fantastika te znanost općenito.

SFera također dodjeljuje najstariju nacionalnu nagradu za domaća znanstvenofantastična djela – nagradu SFera. Nagrada SFera prva je i najstarija nacionalna žanrovska nagrada u Hrvatskoj, a dobiva se na svečanoj dodjeli u sklopu svečane skupštine Društva, središnjeg događaja SFeraKona, koju Društvo SFera organizira već više od 30 godina. Već tradicionalno se istovremeno i ravnopravno kad i odraslima uručuju i nagrade SFerica pobjednicima dječjeg natječaja.(Izvor)

Vezano

Komentari su zatvoreni.