Učenici Teuti Šustić i ove godine prvo mjesto

U sklopu ovogodišnjeg SFeraKon-a, najstarije i najveće hrvatske konvencije koja okuplja ljubitelje znanstvene fantastike, Teuta Šustić iz 3. razreda OŠ Ljudevita Modeca drugu je godinu zaredom osvojila prvo mjesto na natječaju literarnih i likovnih radova SFERICE. Prijavljeno je 1500 radova, a Teuta se natjecala u kategoriji likovnih radova za učenike nižih razreda osnovne škole, s mentoricom Suzanom Balić.

Tema “Meduza kod frizera” za našu Križevčanku nije predstavljala nikakav problem jer je morske meduze vidjela uživo, a onu iz grčke mitologije, kojoj su na glavi umjesto kose zmije i hitno ju je trebalo poslati frizeru prije nego što nekoga pretvori u kamen, već je proučila u knjigama.

Presretna je i ponosna. I oduševljena je poklonom koji je dobila – pet knjiga i dva dječja časopisa o prirodi. A o svemiru puno zna jer je to zanima, tako se i zaljubila u Star Wars“, ispričala nam je njena mama Ana. A da je mlada umjetnica ljubiteljica znanstveno-fantastičnog serijala uvjerili su se i svi na svečanoj dodjeli nagrada u sklopu skupštine Društva za znanstvenu fanstastiku SFera, koja je tradicionalno središnji događaj znanstveno-fantastične konvencije SFeraKon.

Teuta je došla zamaskirana u svoj najdraži lik Rey Skywalker iz serijala Star Wars i izazvala opće oduševljenje publike i svih prisutnih na sajmu. Mnogi su se zaustavljali da bi je slikali.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.