Ultimate magazine theme for WordPress.

USKOK istražuje župana Korena zbog 125.000 kn

Darko_Koren
Uskok sumnja da je župan na traženje odgovorne osobe društva koje je izvodilo radove, postupio suprotno odredbi ugovora prema kojoj je u slučaju prekoračenja ugovorenog roka gradnje krivnjom izvoditelja županija imala pravo naplatiti ugovorenu kaznu

Protiv koprivničko-križevačkog župana Darka Korena Uskok je pokrenuo istragu, tereteći ga da je županiju oštetio za 125.000 kuna jer je vinkovačkoj tvrtki Kulić-invest produžio rok za izgradnju škole i sportske dvorane zbog čega ta tvrtka nije trebala platiti županiji ugovorenu kaznu radi kašnjenja radova.

Istragu kojom je obuhvaćen i direktor te tvrtke Uskok je pokrenuo zbog zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na te zlouporabe i krivotvorenje isprave, a temeljem kaznene prijave koprivničko-križevačke policije.

Uskok sumnja da je župan na traženje odgovorne osobe društva koje je izvodilo radove, postupio suprotno odredbi ugovora prema kojoj je u slučaju prekoračenja ugovorenog roka gradnje krivnjom izvoditelja županija imala pravo naplatiti ugovorenu kaznu.

Iako dio dogovorenih radova nije bio završen u roku, u cilju izbjegavanja plaćanja ugovorene kazne, Koren je 3. siječnja 2014. od direktora tvrtke zatražio da županiji dostavi antidatirani zahtjev za produženje roka izgradnje škole i sportske dvorane. Nakon što je direktor to učinio župan je u ime županije s izvođačem radova zaključio dodatak ugovoru kojim je prihvatio njegov zahtjev te mu je rok za dovršetak radova produžen do 10. siječnja 2014., tvrde u tužiteljstvu.

Time je, sumnja Uskok, župan na štetu županije tvrtki pribavio nepripadnu imovinsku korist od najmanje 125.000 kuna.

Župan je, kada se slučaj počeo spominjati u medijima, odbacivao optužbe govoreći da iza njih stoje politički motivi i da je sve radio prema zakonu.

 
 
 
 

Možda vam se svidi
mojpatak
mojpatak
Gle sad kak penali novinare! Jer ima neko kome nisi zavidan i koga ne mrziš? Jbg imaš blog, imaš novi portal i kroz 2 dana nema boljeg kolumnista od tebe i tvojih novinara 😛 Kaj to sad pretiš nekom? Fali ti nofcof od sponzora? Vele da si oduvek lagal, petljal i varal… Tvoje ime vrednost ni nema, pak mesto da ga objaviš, ti ga okači mačku o rep. Kak si dovoljno svjestan da ne znaš niš delat, nudiš narodu show. Pal buš u zaborav, kad otprhnu ovi tvoji najnesposobniji, koji su te i postavili. Pakiraš politički, sam si napisal… Tekst… Više »
mojpatak
mojpatak

Živ mi bio stari, pokvareni, ćelavi, apartčiku… Zgleda da puca među vama govnoblogerima, jer se vidi z aviona da je autor teksta po savjesti otkril da pakirate “manekenu”. Da nije, zakaj ste već dva puta mijenjali tekst na govnoblogu, te čemu jučerašnji povišeni tonovi i optužbe u prostorijama SDP-a?
P.S.
Bilo mi te žal gledat onak izgubljenog na Dan grada. Sam kaj se nisi plakal kaj te Josipović ni došel primit za ručicu.

sUDBA
sUDBA

Puca, puca. 😉
Ima u SDPu i pametnih koji su shvatili da je krajnji “politički” doseg aparatčika govnoblogiranje.
Saznali su da mu nije ni prvi put. Da je blogiral i svoje šefove u HTu i sindikatu.
Anonimno pljuvanje po svima koji se nađu na putu njegovih osobnih ambicija.
Ivane predugo te znam 😉

Vaša noćna mora
Vaša noćna mora

psi laju… a od HSS-ovaca Koren prvi odlazi, no sigurno nije i zadnji od njih koji će pasti na lopovluku i namještanju poslova. Uskoro će se postaviti pitanja i o nekim drugim ugovorima koje je sklapao grad, Komunalno… pa ćemo vidjeti kako će nam to objasniti naš dragi gradonačelnik, dogradonačelnik i direktor komunalnog, ili će i oni to morati poslije pojašnjavati USKOK-u i DORH-u 🙂

sUDBA
sUDBA

Jasno da ste fokusirani na Korena, komunalno i općenito građevinske poslove !
Pa svi znamo ko je glavni financijer “ujedinjene oporbe”. Svi znamo tko financira oporbene radio emisije, tko financira oporbenu udrugu, prostore i sl. 😉

Šuplje prijave, anonimno pljuvanje i drukanje za financijera – politička platforma “ujedinjene oporbe”

Fora
Fora
Gospodine novinarčiću, ako ste to vi kao što mnogi tvrde da jeste, ajde sad kažite javno potpisani s imenom i prezimenom da nema elemenata za istragu protiv Korena, i da vam ne smeta što konačno pravna država funkcionira sve bolje… a ja ću Vam odgovoriti sa svojim punim imenom i prezimenom. U ovakvim situacijama se daje podrška istražnim organima kako bi se dokazala istina i ne pokušavaju se nedjela zataškavati napadom na ljude koji s mojim komentarima na ovom portalu nemaju baš ništa, kao što i ja nemam baš ništa sa pisanjem na tom kako ga Vi zovete govnoblogu, već… Više »
Fora
Fora

hahahaa, Micek pak naj se tak žestiti, ako Darkec ni kriv ni kriv i sve bu u redu… a ja sam na tom blogu skužil da se dela o HSS partiji, (a ti da se dela o SDP u kaj nigdje ne piše), tam se priča o kakti vladajućoj partiji u županiji i gradu, pa ti si novinarčić i za očekivati je da bar znaš nekog vraga pročitati ak već ne znaš zebrati slike za fejs 🙂

dugi
dugi

kakav je takav je al dobar je blog

mojpatak
mojpatak

http://tinypic.com/view.php?pic=2hcdqah&s=8
Ljudi moji, pa jel ovo moguće. Pa jel ovi na govnoblogu pišu da su u vladajućoj stranci(SDP-u) na uskostranačkom sastanku dogovorili politički progon?! I da je to njima dojavil visoki izvor iz vladajuće stranke?! I da oni nisu prijavili da se ide u montiranje procesa sa samog državnog vrha, kak oni vele „manekenu“?!
Predsjednik SDP-a ili bivši predsjednik? Netko od visokih dužnosnika izvršne vlasti? Crveni podravski privrednik? Još nekoliko osoba od iznimnog povjerenja predsjednika?(govnoblogeri za prljave poslove)?
Nis veroval u šušure o udbaško-kosovskim crvenim metodama, al kaj je onda ovo?