Kolinda Grabar-Kitarović: Potrebna nam je bolja kreditna politika banaka

Kolinda_Grabar_Kitarovic_predsjednica_Dan_Grada_2015_a‘MNOGO MALODUŠNOSTI I PESIMIZMA’ Rekla je da je Hrvatska puna darovitih i požrtvovnih pojedinaca, uspješnih tvrtki, a toliko je u njoj mnogo malodušnosti i pesimizma.

– Nužna nam je bolja kreditna politika banaka, koja će osnažiti poduzetništvo, odnosno potaknuti privatnu inicijativu i dopustiti ostvarivanje poslovnih ideja. To će rezultirati novim radnim mjestima, posebice za mlade, što je naročito važno – izjavila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u Križevcima, na svečanosti u povodu 763. rođendana “grada Štatuta”.

Rekla je da je Hrvatska puna darovitih i požrtvovnih pojedinaca, uspješnih tvrtki, a toliko je u njoj mnogo malodušnosti i pesimizma.

– Taj nesrazmjer govori nam da se politički okvir gospodarskog, pa i svakog drugog razvoja, mora mijenjati. Mora se mijenjati i naš odnos prema javnim dobrima, osnaživati javna odgovornost i moramo uvesti načelo zajedništva. To je dug proces i traži vrijeme. No, ono što možemo odmah učiniti jest uklanjanje administrativnih zapreka poduzetništvu i pojednostavljivanje procedura – rekla je hrvatska predsjednica.

Kolinda_Grabar_Kitarovic_predsjednica_Dan_Grada_2015_cOtvorila 19. Sportske igre mladih

Nakon sudjelovanja u proslavi Dana grada Križevaca, Kolinda Grabar Kitarović otvorila je na središnjemu gradskom trgu 19. Sportske igre mladih, tijekom kojih će se tisuće djece iz Hrvatske te susjednih Bosne i Hercegovine i Srbije do početka jeseni diljem Hrvatske natjecati u deset disciplina.

Plamen igara zapalila je u društvu križevačkog gradonačelnika Branka Hrga i proslavljenog atletičara Branka Zorka. Potom je otvorila novouređene prostore križevačke knjižnice i tom je prigodom kazala: – Sve ono što sam postigla dugujem roditeljima i knjizi. Posjet Križevcima završila je razgledavanjem prostora bivše vojarne, u kojemu su tijekom proteklih godina uređeni društveni sadržaji poput vrtića i doma za starije osobe.(VL)

Kolinda_Grabar_Kitarovic_predsjednica_Dan_Grada_2015_b

20 godina CSF
Vezano
3 komentara
  1. Ivan piše:

    “odlazi cirkus iz našeg malog grada…
    širokim drumom što izlazi na most…”

    također nam je potrebno da HSS ne bude kratica za “Hrvatsko Selo Sje…”, da ne Kokolinda ne glumi Ameriku dolazeći otvarati roštiljade u helikopteru dok ju prati 5 automobila, da križevački sdp skupi dovoljno mozga da riješe običnu križaljku za početak, a križevački hdz dovoljno kičme da ih ne poželiš pljunuti na ulici…

    moj glas ide Živom zidu, dosta mi je vrtuljka u ovih 20 godina.

  2. Josip piše:

    sanaderova tajnica

  3. sdpfuker piše:

    Ko Tito

Komentari su zatvoreni.