Predsjednica Grabar-Kitarović otvara sutra 4. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju

Prvenstvo_Hrvatske_u_rostiljanju_2015Roštilj-majstori sjeverozapadne Hrvatske ovoga će petka, 24. travnja ukrstiti svoje roštilj-vilice na Trgu Antuna Nemčića u Križevcima na prvom polufinalnom natjecanju 4. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec.
Popularno gastro natjecanje koje premijerno gostuje u Koprivničko-križevačkoj županiji svečano će otvoriti predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović oko 13:15 sati, nakon svečane sjednice Gradskog vijeća.

Šest timova predvođenih majstorima u pripremi delicija sa žara borit će se za ulazak u finale jedinog gastro natjecanja na kojem amateri mogu pobijediti profesionalce, a o najboljima će odlučivati žiri u sastavu: akademik kulinarstva Branko Ognjenović (predsjednik), zamjenik gradonačelnika grada Križevaca Tomislav Katanović i majstor kuhar Nenad Orag.

Timovi UDRUGA MLADI KUHAR Valentina Štubelja, STARA ŠKOLA Antonia Siroveca, RAŽANJ Tihomira Trstenjaka, HRVATSKI DOMOBRANI KRIŽEVCI Božidara Radotovića, UVV BILIKUM KRIŽEVCI Dragutina Matusa i APOSTOLI Daria Turkušića natjecat će se u pet kategorija (ćevapčići, kobasice, vratina, ražnjići i junetina), a ekipa koja osvoji ukupno najviše bodova ide dalje te će u Zagrebu 28. lipnja pokušati osvojiti Zlatni ćevap i druge vrijedne nagrade u srazu s pobjednicima ostalih 7 polufinalnih natjecanja.

U svojoj prijavi vođa Udruge Mladi kuhar je naveo „Roštiljanje je moj život. Roštiljam od malih nogu.“, Stara škola je „Četveročlana ekipa predvođena s dva Varaždinca.“, Ražanj se hvali da u prosjeku okrenu „…14-15 kg raznog mesa uz nekoliko gajbi piva i druženje do rano ujutro.“ Hrvatski domobran Križevci najčešće „Priprema roštilj za potrebe udruge, za skupštine, izlete i obilaske srodnih društava.“, UVV Bilikum Križevci specijaliziran je za „Roštiljanje povodom Vincekova, Martinja, Izložbi vina, posjeta vinogradima i drugih vinskih druženja.“, dok Apostoli tvrde da „Nema vikenda bez roštilja kod nas.“

Svi oni na križevačkom će glavnom trgu upaliti vatru na znak predsjednice Grabar-Kitarević, a osim natjecateljskog dijela cijelo događanje upotpunit će i bogati popratni program koji uključuje koncert grupe Joy, nagradne igre za posjetitelje, kulinarske prezentacije chefa Branka Ognjenovića te, naravno, brojne delicije s roštilja i piće po promotivnim cijenama. Voditelji su Frano Ridjan i Petra Slavečki.

4. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24sata uz podršku PIK Vrbovca, Škode, Peveca, Labuda, Kiska, Kotanyija, Jamnice, Mlinara, Zvijezde, Vina Belje i Konzuma.

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
Ivan
Ivan

zanimljivo… bilo je važnije otvoriti roštiljadu 24sata nego kuhanje fiša branitelja oboljelih od PTSP-a tri sata ranije. toliko o domoljublju i kleptokraciji…

sok od đumbira
sok od đumbira

Dragi “novinaru”, ako si već toliko neinformiran (kao jedan građanin grada za čiji portal pišeš) kak se prezivaju ljudi, onda ti je Google prijatelj pa provjeriš 😉

Hrvoje Belani
Hrvoje Belani

Poštovani, molimo precizirajte prigovor.

Čvarkeš
Čvarkeš

Niste stavili građanima najbitniju informaciju – hoće li se moći besplatno žderati ti ćevapi ili nam i dalje preostaje kopanje po kantama?