Predsjednica Grabar-Kitarović otvara sutra 4. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju

Prvenstvo_Hrvatske_u_rostiljanju_2015Roštilj-majstori sjeverozapadne Hrvatske ovoga će petka, 24. travnja ukrstiti svoje roštilj-vilice na Trgu Antuna Nemčića u Križevcima na prvom polufinalnom natjecanju 4. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec.
Popularno gastro natjecanje koje premijerno gostuje u Koprivničko-križevačkoj županiji svečano će otvoriti predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović oko 13:15 sati, nakon svečane sjednice Gradskog vijeća.

Šest timova predvođenih majstorima u pripremi delicija sa žara borit će se za ulazak u finale jedinog gastro natjecanja na kojem amateri mogu pobijediti profesionalce, a o najboljima će odlučivati žiri u sastavu: akademik kulinarstva Branko Ognjenović (predsjednik), zamjenik gradonačelnika grada Križevaca Tomislav Katanović i majstor kuhar Nenad Orag.

Timovi UDRUGA MLADI KUHAR Valentina Štubelja, STARA ŠKOLA Antonia Siroveca, RAŽANJ Tihomira Trstenjaka, HRVATSKI DOMOBRANI KRIŽEVCI Božidara Radotovića, UVV BILIKUM KRIŽEVCI Dragutina Matusa i APOSTOLI Daria Turkušića natjecat će se u pet kategorija (ćevapčići, kobasice, vratina, ražnjići i junetina), a ekipa koja osvoji ukupno najviše bodova ide dalje te će u Zagrebu 28. lipnja pokušati osvojiti Zlatni ćevap i druge vrijedne nagrade u srazu s pobjednicima ostalih 7 polufinalnih natjecanja.

U svojoj prijavi vođa Udruge Mladi kuhar je naveo „Roštiljanje je moj život. Roštiljam od malih nogu.“, Stara škola je „Četveročlana ekipa predvođena s dva Varaždinca.“, Ražanj se hvali da u prosjeku okrenu „…14-15 kg raznog mesa uz nekoliko gajbi piva i druženje do rano ujutro.“ Hrvatski domobran Križevci najčešće „Priprema roštilj za potrebe udruge, za skupštine, izlete i obilaske srodnih društava.“, UVV Bilikum Križevci specijaliziran je za „Roštiljanje povodom Vincekova, Martinja, Izložbi vina, posjeta vinogradima i drugih vinskih druženja.“, dok Apostoli tvrde da „Nema vikenda bez roštilja kod nas.“

Svi oni na križevačkom će glavnom trgu upaliti vatru na znak predsjednice Grabar-Kitarević, a osim natjecateljskog dijela cijelo događanje upotpunit će i bogati popratni program koji uključuje koncert grupe Joy, nagradne igre za posjetitelje, kulinarske prezentacije chefa Branka Ognjenovića te, naravno, brojne delicije s roštilja i piće po promotivnim cijenama. Voditelji su Frano Ridjan i Petra Slavečki.

4. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24sata uz podršku PIK Vrbovca, Škode, Peveca, Labuda, Kiska, Kotanyija, Jamnice, Mlinara, Zvijezde, Vina Belje i Konzuma.

20 godina CSF
Vezano
4 komentara
  1. Ivan piše:

    zanimljivo… bilo je važnije otvoriti roštiljadu 24sata nego kuhanje fiša branitelja oboljelih od PTSP-a tri sata ranije. toliko o domoljublju i kleptokraciji…

  2. sok od đumbira piše:

    Dragi “novinaru”, ako si već toliko neinformiran (kao jedan građanin grada za čiji portal pišeš) kak se prezivaju ljudi, onda ti je Google prijatelj pa provjeriš 😉

    1. krizevciinfo piše:

      Poštovani, molimo precizirajte prigovor.

  3. Čvarkeš piše:

    Niste stavili građanima najbitniju informaciju – hoće li se moći besplatno žderati ti ćevapi ili nam i dalje preostaje kopanje po kantama?

Komentari su zatvoreni.