Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1059

IMG_0684
Mate Matišić trio 11. travnja u Klubu kulture (foto: Hrvoje Petrić/soundguardian.com)

U četvrtom nastavku predavanja Lucije Konfic s Odsjeka za povijest hrvatske glazbe HAZU koje je održala 20. ožujka u Gradskoj vijećnici u Križevcima pod nazivom Milena Šugh Štefanac – zaboravljena križevačka primadona upoznajemo se sa završetkom njene glazbene karijere.

U Novim naslovima iz Gradske knjižnice predstavljamo “ljubavni savjetnik” (ako to može postojati) i dva romana.

Bojan Mucko na Culture Shocku 10. travnja (foto: R.Matić)
Bojan Mucko na Culture Shocku 10. travnja (foto: R.Matić)

U Vijestima Krugova saznajemo kako video igre mogu biti dobra reklama za klasičnu glazbu, objavljujemo intimno pismo Alberta Einsteina sinu koji živi s majkom Milevom iz vremena kada je radio na Općoj teoriji relativnosti prije točno sto godina, govorimo o muzeju seljačkih buna, o festivalu Francuske u Hrvatskoj, te kako “prolazi” Apoksiomen u British Museumu.

Iz lokalnih vijesti izdvajamo događaje na Culture Shocku i slušamo glazbeni prilog s koncerta Mate Matišića, Saše Nestorovića i Jurice Štelme u subotu, 11. travnja u Klubu kulture.

Na današnji datum obnavlja nam sjećanje na glazbenike Georga Philippa Telemanna, Georgea Friedricha Händela i Ritchiea Blackmorea, pa slušamo i njihovu glazbu, podsjećamo na atentat na američkog predsjednika Abrahama Lincolna, te na Edisonov izum kinetoskopa, a svoje minute imat će i Ludvig Zamenhoff, Vladimir Majakovski, Simone de Beauvoir i Christiaan Huygens.

Okupljanje astronoma na terasi Tomislavovg doma na Sljemenu 11. travnja (foto: R.Matić)
Okupljanje astronoma na terasi Tomislavovog doma na Sljemenu 11. travnja (foto: R.Matić)

U prilogu o svjetlosnom onečišćenju i u Svemirskom kutku saznajemo kakve probleme imaju astronomi u potrazi za zvjezdanim nebom, o čemu je bilo riječi na Star Partyju u Tomislavovom domu na Sljemenu u subotu, 11. travnja, a donosimo i izvještaj s tog skupa hrvatskih astronoma na kojem je predstavljen križevački meteorit uz sudjelovanje i križevačkih Perzeida. Opširnije najavljujemo i tribinu o Meteoritu Križevci, za dva dana, 16. travnja, u okviru Culture Shocka u Križevcima. Na kraju u Zanimljivostima saznajemo koliko imamo vlasi na glavi ovisno o (prirodnoj) boji naše kose i kako nam rastu kosa i nokti.

Damir Šegon iz Hrvatske meteorske mreže na Star Partyju na Sljemenu 11. travnja izvjestio je o isrtaživanju križevačkog meteorita,  (foto: R.Matić)
Damir Šegon iz Hrvatske meteorske mreže na Star Partyju na Sljemenu 11. travnja izvjestio je o istraživanju križevačkog meteorita, (foto: R.Matić)

Ne dirajte mi krugove broj 1059 emitira se 14. travnja od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz. Snimka (repriza) ove emisije bit će emitirana u subotu, 18. travnja od 21 sat na istoj frekvenciji (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.