Sporazumom do suradnje na projektu samoposluge Svetog Marka

201504021712550_Socijalna_Samoposluga_Sveti_Marko_KrizevcaninKRIŽEVCI – U Križevcima je potpisan Sporazum o suradnji na projektu Socijalne samoposluge koja će nositi ime Svetoga Marka; prigoda je svega par mjeseci od pokretanja zamisli animirala i okupila sve partnere potrebne za provedbu, doznajemo od zamjenika gradonačelnika Tomislava Katanovića.
– Meni je jako drago da smo uspjeli sve relevantne dionike iz tog socijalnog miljea iz Križevaca, da to tak nazovem, okupiti, pa tako evo sporazum su jučer potpisali uz Grad Križevce, Gradsko društvo Crvenoga križa kao glavni nositelj, Centar za socijalnu skrb, Caritas križevačkih župa, Udruga Glas mladih i fizička osoba, gđa. Nada Šegrt. U tom sporazumu detaljno je obrazloženo i definirano čija je koja zadaća, sporazum smo potpisali u dobroj vjeri i s ciljem da stvarno pomognemo našim sugrađanima, rekao je.

Prema potpisanom, gradski Crveni križ organizirat će prikupljanje i podjelu namirnica, a Grad osigurati prostor za rad te plaćati režijske troškove. Gradonačelnik Branko Hrg smatra važnim da se u skoro vrijeme ovom novom uslugom obuhvate i siromašniji stanovnici susjednih općina. Ako se njihovi načelnici slože s pristupanjem, to će također potvrditi potpisivanjem dodataka sporazumu.(RKC)

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Drago mi je da se i naš Grad, pridružio ostalim gradovima, osnivajući samoposlugu Sv. Marka, za pomoć sugrađanima u potrebi.
    Znam da je puno križevčana ovršeno, i sigurno puno ljudi jedva sastavlja kraj s krajem.
    No, mi ostali koji nismo u takvoj situaciji, biti ćemo počašćeni da pomognemo našim sugrađanima, bilo volonterskim radom, bilo darivanjem u novcu ili namirnicama.
    Čestitam svima, koji su svojim zalaganjem i kreativnošću pomogli osnivanju Samoposluge.
    Sretno!

Komentari su zatvoreni.