Odluka o križevačkom Grad-komu u sljedećih 10 dana

Goran_GregurekKRIŽEVCI – Nakon pola sata razmatranja Elaborata o procjeni vrijednosti društva Grad-koma, tvrtke kćeri križevačkog Komunalnog poduzeća u koju su prije pet godina izdvojene građevinske djelatnosti i 20 radnika, članovi Gradskog vijeća imali su podužu stanku u radu, te se tijekom nje dogovorili da će stav o budućnosti te tvrtke izbrusiti u idućih desetak dana. Sastanak bi okupio predstavnike svih vijećničkih klubova ali i stranaka u gradu, a ono što osmisle bit će ponuđeno kao prijedlog Skupštini Komunalnog poduzeća, koja ima konačnu riječ o budućnosti Grad-koma. Iako je oporba još prije sjednice ustala protiv po njima sigurne namjere vladajućih da tvrtku prodaju, prema riječima direktora Komunalnog Gorana Gregureka sve su mogućnosti još na stolu.

– Ono što se ovih dana, pogotovo posljednjih govori, potpuno je krivo; nitko neće ovdje, ja vjerujem da će tako i iz rasprave proizaći,da tako kažem na silu nešto prodavati ili ne prodavati. Ovo je samo rasprava da vidimo da li smo mi ovog trenutka spremni ići u razmatranje svih opcija, dakle i da tvrtka dalje djeluje kao do sada, ili ne, rekao je Gregurek.

Grad-kom je 4 od 5 godina postojanja završio s blagim plusom u poslovanju; lani je imao 285 tisuća kuna gubitka, no i prije tvrtka matica je u niz navrata uskakala pozajmicama da bi mogli isplatiti plaće. Vijećnicima je predočen i elaborat koji govori da je temeljni kapital tvrtke 240 tisuća kuna, a tržišna vrijednost, te vjerojatno početna cijena u slučaju prodaje 632 tisuće kuna. U istupima vijećnika čuli su se razni prijedlozi, od prodaje tvrtke do otkupa ili darovanja udjela zaposlenicima, pa do raznih oblika dokapitalizacije.(RKC)

20 godina CSF
Vezano
5 komentara
  1. TvTorba piše:

    teško da će “svi” sudjelovati u odluci o Grad-Komu, nisu valjda ovi iz oporbe vesla sisali da dozvole da ih Hrg i Gregurek preveslaju 🙂

  2. građanka piše:

    ovo je sad privid – kao svi će klubovi i svi vijećnici sudjelovati u odluci o Grad-komu, a zna se kako će HSS -HDZ koalicija glasati i da će biti po njihovom ….

  3. Siniša piše:

    Gospodin Čut, koji je otišao u mirovinu,a njegovim odlaskom Hrg i družina odmah svojom glupošću žele upropastiti tvrtku.

  4. dugi piše:

    gregurek je direktor komunalnog u gradkomu je predsjednik nadzornog odbora još samo da se vode odcjepe onda bu i tam predsjednik nadzornog-normalno da on pjeva za HSS

    1. Volim Križevce piše:

      Pa tko je bio direktor Grad-koma ?

Komentari su zatvoreni.