Natjecanje mladih glazbenika u Križevcima od 6. do 8. veljače

plakat-page-001

Glazbena udruga Opus i Glazbena škola Alberta Štrige pozivaju građane na natjecanje mladih glazbenika Sonus op.1, koje će se održati u Križevcima, od 6. do 8. veljače 2015. za učenike osnovnih i srednjih glazbenih škola s područja cijele Hrvatske i Slovenije, zamišljeno kao poticaj, druženje i unapređivanje znanja učenika i profesora glazbenih škola.

Sudionici se natječu u sljedećim disciplinama: gitara, tambure, solfeggio i klavir. Natjecanje započinje u petak u 10h u Maloj dvorani Hrvatskog doma, a nastavlja se u Koncertnoj dvorani Glazbene škole.

Organizator projekta je Glazbena udruga Opus i Glazbena škola Alberta Štrige Križevci, a nositeljice projekta su ravnateljica Glazbene škole Alberta Štrige Križevci profesorica Branka Špoljar, te profesori Ivana Tadin, Nina Mihaliček i Zorislav Frančišković. Ovo događanje jedno je u nizu projekata Škole u godini obilježavanja dviju velikih obljetnica: 70 godina od osnutka Glazbene škole i 20 godina od osnutka srednje Glazbene škole.

Glazbena udruga Opus osnovana je u kolovozu 2013. godine na inicijativu nekoliko entuzijastičnih i ambicioznih glazbenih pedagoga iz različitih područja glazbene umjetnosti. Udruga ima za cilj širiti znanje razmjenom iskustava, unaprijediti glazbenu kulturu, umjetnost, stvaralaštvo i pedagogiju, poticati sudionike na nove ideje, te ih dodatno motivirati na stvaranje radosti i ljepote kroz sve oblike glazbenog stvaralaštva na koje smo svojim talentima pozvani.

Kroz dugogodišnju praksu rada sa djecom uvidjeli smo kako učenici pozitivno reagiraju na sadržaje u kojima mogu pokazati svoju kreativnost, kako u izvođenju, tako i u samom stvaranju glazbe. Vrijednost ovog projekta prepoznali su učenici i profesori iz cijele Hrvatske i Slovenije, njih 126 natjecatelja, koji su spremni suočiti se s izazovom ovog Natjecanja i razmijeniti iskustva i znanje.

Detaljan raspored natjecanja možete pronaći na sljedećim linkovima: Glazbena škola Alberta Štrige Križevci i Glazbena udruga Opus

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.