SDP-ovci tvrde da se HSS politički obračunava

Rade_li_se_cistke.JPG"Komunalno poduzeće je poduzeće svih građana i ne može gradonačelnik jedini odlučivati o njegovoj imovini i budućnosti, bez građana i odluka gradskoga vijeća", kazao je to danas na konferenciji za novinstvo Ivan Knok, predsjednik gradske organizacije Socijaldemokratske partije Hrvatske predstavljajući amandmane koje će podnijeti zajedno s koalicijskim partnerima iz Hrvatske stranke umirovljenika na točke dnevnoga reda sjednice Gradskoga vijeća Križevaca u četvrtak, 19. siječnja.


Knok je ispred Kluba vijećnika SDP-a i HSU-a naglasio kako se ne slaže s promjenama društvenoga ugovora Komunalnoga poduzeća Križevci koje za cilj imaju uvođenje višečlane uprave, budući bi "još jedna osoba u upravi poduzeća građane Križevaca stajala oko 200 tisuća kuna godišnje a ovakvo poduzeće s njegovim projektima, djelatnostima i brojem zaposlenih može voditi i jedna osoba".

Vijećnici SDP-a i HSU-a smatraju da se u Komunalnom poduzeću radi o političkom obračunu gradonačelnika Hrga i HSS-a sa SDP-om kojega je član direktor poduzeća Stjepan Čut a posljedice nejasne situacije već se vide u zastoju radova na gradnji nove tržnice.
"Građani kao korisnici usluga Komunalnog poduzeća ne vide razloge
promjena njegove strukture", ističe Slavko Konfic, predsjednik
križevačkog ogranka Hrvatske stranke umirovljenika.

Protiv_sumnjivih_promjena.JPGAmandmane podnose na prijedloge o imenovanju nadzornoga odbora poduzeća kojima se ovlasti za postavljanje članova nadzornoga odbora želi pridati gradskom poglavarstvu a ne više gradskom vijeću i općinskim vijećima kao što je to bilo do sad.
Ovim potezom, smatraju čelnici gradske oporbe, gradonačelnik teoretski može utjecati na prodaju imovine, bez suglasnosti i kontrole Gradskoga vijeća, samo uz potvrdu poglavarstva i skupštine u kojoj su predstavnici poglavarstva, odnosno gradonačelnik. Posebno se boje moguće prodaje lokacije i objekata stare tržnice.

Knok je dalje naveo kako je potrebno da buduća ovlaštena osoba u tom poduzeću za zaključivanje poslova i donošenje odluka koji su opterećeni iznosom većim od 500 tisuća kuna, dobije suglasnost predstavničkog tijela – gradskog i općinskih vijeća – odnosno građana, nikako izvršnog organa – gradonačelnika i općinskih načelnika.

Govoreći o vijećima gradskih četvrti i mjesnih odbora, esdepeovci su izrazili sumnju u točnost podataka iz izvješća o radu tih vijeća koje je izradio Ivan Vuk, zadužen za rad s odborima, a prema kojima su aktivna samo vijeća čiji je predsjednik član HSS-a, rekavši da time čelnici gradskog HSS-a pokazuju kako su već sada ušli u kampanju.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.