Tamburaški orkestar Glazbene škole kod predsjednika Republike dr. Ive Josipovića

Tamburaški orkestar Glazbene škole kod predsjednika Republike dr. Ive Josipovića

Tamburaški orkestar Glazbene škole  kod predsjednika Republike dr. Ive  Josipovića

Povodom nedavnih uspjeha i proslave 35. godišnjice orkestra te nadolazeće 70. godišnjice Škole, predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović primio je na Pantovčaku 27. rujna Tamburaški orkestar i profesore Glazbene škole Alberta Štrige Križevci. Susret se odvijao u razgovoru s Predsjednikom i članovima njegovog kabineta o dosadašnjem radu i planovima za budućnost.

Tamburaški orkestar Glazbene škole  kod predsjednika Republike dr. Ive  Josipovića

Orkestar se predstavio s dvije kompozicije – trećim stavkom Križevačke suite Adalberta Markovića i skladbom Tomislava Uhlika na tekst Sanje Petranović Vse se okreče, u kojoj nam se pridružila sopranistica Ana Majdak. Uz čestitke za nastup predsjednik nam je poželio uspjeh u daljnjem radu i rekao da moramo čuvati to bogatstvo koje imamo u Križevcima. Poklonio nam je snimke svojih kompozicija, a kako je pisao i za tambure, obećali smo mu da ćemo se potruditi i staviti na repertoar njegovu kompoziciju Drmeš za Pendereckog. Susret je završio fotografiranjem i kratkim domjenkom uz razgovor o zajedničkoj temi – glazbi.

Tamburaški orkestar Glazbene škole  kod predsjednika Republike dr. Ive  Josipovića

20 godina CSF
Vezano
11 komentara
  1. Petar piše:

    … a na žalost, na visokim su funkcijama u gradu! Zato nam i je tak kak nam je.

    1. kalničan piše:

      Znači pozitivac je Tomek,,,a jas mislil da nema vremena pisat po portalima!?

      1. Petar piše:

        krivo si mislil, njega plaćamo 12 000 kuna da piše po portalima, Vuka 13 000 kuna da raznosi benkice po kućama a Hrga 20 000 kuna da ne dela ništa i da bude šef ovoj dvojici…

  2. Pozitivac piše:

    Bravo tamburaši. Vi ste naš ponos. No, malo mi jest čudno zašto se sada objavljuje STARA VIJEST od rujna !
    Ne bi bilo korektno da se križevački tamburaši iskorištavaju u svrhu SDP-ove (ili bilo čije druge) predizborne kampanje.
    A Petrov komentar i ova (u najmanju ruku čudno) zakašnjela objava idu upravo u tom pravcu.

    1. Branka Špoljar piše:

      Vijest je stara zato što smo prvo čekali fotografije službenog fotografa, a onda i suglasnost za objavu. U ime Tamburaškog orkestra i Glazbene škole zahvaljujem na čestitkama!

      1. Kmer piše:

        Pa naravno da treba čekati neke stvari, ali to ovi iz HSS-a ne razmeju, kaj oni znaju kaj su protokoli, red nekakav i tak…
        Profesorice Špoljar, najiskrenije čestitke i naravno da ste ponosni što ste na čelu ovakve škole… Sretno i dalje, a ove pljuvače pustite na miru dok se ne utope u vlastitoj zavisti…

    2. Petar piše:

      Tomek a zakaj je tebi sve u ovom gradu čudno osim činjenice da ti građani ovog siromašnog grada plaćaju 13 tisuća kuna mjesečno da štajgaš po forumima i pljuješ po svemu pozitivnom što netko drugi uspije napraviti u ovom gradu. BRAVO tamburaši, bravo profesorice Špoljar, bravo profesore Kudeljnjak, bravo za sve profesore glazbene škole… ponos ste ovoga grada i molim Vas ne sekirajte se zbog ovakvih, to su one sitne duše koje nisu vrijedne spomena.

  3. Petar piše:

    Čestitke svim sudionicima susreta sa Predsjednikom RH. I ovaj prijem kod predsjednika Jospovića govori o tome koliko predsjednik cijeni njihov trud i rad, koji mu je prezentirao profesor Kudeljnjak za vrijeme njegovog drugog posjeta Križevcima, kada je predsjednik došao održati predavanje u Hrvatski dom. Nadam se da će Ivo Josipović kao predsjednik Republike posjetiti Križevce i za vrijeme proslave 70 godišnjice glazbene škole iduće godine.

  4. Milan Mimi Petić piše:

    RESPECT!

  5. Sanja Petranović piše:

    S mojim tekstom! Sretna sam! Još jednom čestitke Glazbenoj školi na svim uspjesima koje postižu i puno, puno uspjeha i dalje.

  6. kalničan piše:

    Čestitke još jedanput promotorima kulture i van granica Lijepe naše,,,za vrijedne i samozatajne djelatnike u Glazbenoj školi Alberta Štrige nijedno priznanje nije preveliko spram njhovog doprinosa razvoju kulture Grada Križevaca i RH! Bravo za jedine i prave križevačke poklisare!

Komentari su zatvoreni.