Izvrsno 2. mjesto učenika ‘Seljanca’ na Kamelija kupu u Umagu

s jelom_Kamelija_kup_kuhari_konobari_natjecanje_Misel_DoskocilUčenici Valerija Škrlec i Filip Bačan iz Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci sa svojim mentorom Mišelom Doskočilom sudjelovali su i osvojili izvrsno drugo mjesto na Kamelija kupu u sklopu Dana hrvatskoga kulinarstva koji su se održavali 18. i 19. listopada u hotelu Sol Garden Istra u Umagu.  U sklopu manifestacije odvijao se i 9. Kamelija kup –  natjecanje učenika srednjih strukovnih škola za zanimanja kuhar i slastičar, a kup se ovaj put održao pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske te Ministarstva turizma. Cilj manifestacije svekolika je afirmacija kuharske i slastičarske struke, promocija kulinarskih majstora te hrvatskih namirnica i jela hrvatske kulinarske baštine.

IMG_3293_Kamelija_kup_kuhari_konobari_natjecanje_Misel_DoskocilJaka konkurencija i zahtjevna pravila

Učenici kuhari imali su zadatak pripremiti meni od tri slijeda sa zadanim namirnicama. Hladno predjelo radili su od pilećeg filea, delikates šunke, mrkve, jaja i vrhnja za šlag, glavno jelo od svinjskog filea, vegete, gljiva i tjestenine, dok su za desert morali iskoristiti mandarine, čokoladu i šlag. Učenici Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci za hladno predjelo ponudili su trobojni trio, za glavno jelo mirisni svinjski file s punjenim košaricama te za desert citrus mediteraneo. Kod osmišljavanja jela ocjenjivala se zahtjevnost pripreme jela, izvedivost u zadanom vremenu, kreativnost kod izbora namirnica i vizualne prezentacije, a bilo je poželjno koristiti  što više različitih tehnika obrade namirnice.

skupna_Kamelija_kup_kuhari_konobari_natjecanje_Misel_DoskocilKamelija kup – dragocjeno iskustvo i poticaj za daljnji rad

Valerija Škrlec i Filip Bačan, učenici 3. k razreda, ističu važnost ovog tipa natjecanja radi promoviranja kulinarstva te poticanja mladih kuhara na kreativan i kvalitetan rad. Smatraju da je za izvrstan rezultat zaslužna njihova mladenačka znatiželja, želja za novim znanjima i iskustvima, kvalitetna teorijska i praktična nastava u školi te dobra suradnja s mentorom. Smatraju da je lijepo biti nagrađen za rad i trud te posebno zahvaljuju mentoru Mišelu Doskočilu i suradnicima iz Coctail-Sushi-Caffe bara Calypso Stanku Krajniku i Goranu Jelušiću.

IMG_3259_Kamelija_kup_kuhari_konobari_natjecanje_Misel_Doskocil

jela_Kamelija_kup_kuhari_konobari_natjecanje_Misel_Doskocil IMG_3250_Kamelija_kup_kuhari_konobari_natjecanje_Misel_Doskocil

Vezano

Komentari su zatvoreni.