ŽUC juri rokove do kraja godine

Županijska uprava za ceste

PODRAVINA I PRIGORJE – U Županijskoj upravi za ceste nakon odabira izvođača radova koji obično budu polovicom tekuće godine, pa tako i ove, provode planirane zahvate na cestama; ovogodišnji proračun dopustio je obnove desetak dionica sa isto toliko kilometara cesta. Ravnatelj ŽUC-a Dragutin Guzalić pobrojao je da se radilo u Miholjancu kod Virja, Zaistovcu u općini Sveti Petar Orehovec, u Legradu, Rijeci Koprivničkoj u općini Sokolovac, te u Novigradu Podravskom, ovih dana završena je obnova prometnice u Drnju, pri kraju je u Novom Virju, a traje posao u Ulici bana Jelačića u Križevcima. Do kraja godine u ŽUC-u se nadaju potrošiti i 900 tisuća kuna izvanrednih sredstava koja su dobili raspodjelom ministra prometa za sanaciju klizišta.

– Mi smo nominirali tri klizišta i 1. 10. je došao pravilnik po kojem su nam odobrena sredstva u visini 900.000 kuna. Dakle, to je sad jedna situacija gdje imate na kraju godine odobrena sredstva i jednostavno sad se mora brzo reagirati, kroz javnu nabavu provesti i pitanje je hoćemo li do kraja godine to uspjeti i provesti, veli ravnatelj Guzalić.

Kaže da su i u Ministarstvu prometa svjesni naše zbilje u kojoj i hitni postupci traju znatno duže od vremena preostalog do kraja godine, čak i kad bi vremenske prilike poslužile, te očekuje produljenje roka za iskorištenje interventnog novca. Kod Zaistovca su dva klizišta, a jedno kod Hudovljana u općini Sokolovac; ona su nastala zbog velikih kiša tijekom prošloga ljeta, no kao posljedica obilnog snijega iz prošle godine još uvijek je prostalo za sanaciju sedam ili osam kritičnih mjesta diljem županije. Također, nastale su i vododerine.

– Jedna od značajnijih je na području općine Novigrad Podravski, gdje nam je bujica odnijela blizu sto metara ceste. Šteta je procijenjena negdje na 250.000 kuna. Mi smo tu potrošili određena sredstva, nadamo se da ćemo to uspjeti nominirati jer smo morali upotrijebiti interventna sredstva iz redovnog održavanja, i imamo još jedan propust, mali mostić ili propust do pet metara, prema Sirovoj Kataleni koji je skroz uništen, naveo je.

Kada konačno bude sagrađen novi most preko Glogovnice u Cubincu kod Križevaca, ravnatelj Guzalić je najavio obnovu županijske ceste preko Treme, kojom je veći dio godine obilazno vozio teretni promet. Kako je most u nadležnosti Hrvatskih cesta, od njih očekuje dio odštete za uništenu prometnicu. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.