Turska tvrtka održala sastanak sa županom, predstavili gradnju kontejnerskog naselja u Gornjem Čretu

U prostorijama Županijske uprave u ponedjeljak, 19. listopada župan Darko Koren je održao sastanak s predstavnicima turske kompanije Cengiz Insaat Sonayi ve Ticaret a.s. koja je s tvrtkom HŽ Infrastruktura  u ožujku ove godine zaključila ugovor o rekonstrukciji i izgradnji drugog kolosijeka željezničke pruge na dionici Križevci-Koprivnica-državna granica vrijedan 3,01 milijarde kuna s PDV-om. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva mora prometa i infrastrukture koji izvođaču radova pružaju tehničku pomoć u provedbi ovog strateškog kapitalnog projekta , gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn sa suradnicima te predstavnici investitora.

Predstavnici turske kompanije župana su upoznali s planovima izgradnje smještajnog kampa s kontejnerskim naseljem na području Grada Križevaca u industrijskoj zoni Čret u kojem bi trebali boraviti radnici koji će raditi na izgradnji spomenutog projekta. Projektanti tvrtke na sastanku su istaknuli kako bi križevačko Gradsko vijeće trebalo donijeti tumačenje postojećeg Detaljnog plana uređenja zone kako bi se otklonile nejasnoće pri podnošenju zahtjeva za izdavanjem lokacijske dozvole za gradnju kampa koju izdaje nadležno upravno tijelo Županije.

Župan je naglasio spremnost na provedbu brzog postupka izdavanja lokacijskih i građevinskih dozvola izvođaču radova s pretpostavkom kako će svi zakonom propisani uvjeti biti zadovoljeni.

Vezano

Komentari su zatvoreni.