Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1033

Ugođaj na premijeri Žice (foto: Klub kulture)
Ugođaj na premijeri Žice (foto: Klub kulture)
Ugođaj na premijeri Žice (foto: Klub kulture)

Na početku emisije očekujemo goste u studiju, jer smo pozvali sve aktere autohtonog križevačkog kratkometražnog filma Žica koji je dvaput premijerno prikazan 20. rujna u Klubu kulture u Križevcima. Ne možemo očekivati baš stopostotni odaziv pozvanih jer nisu svi stalno u Križevcima ali doći će svakako autor, redatelj i scenarist (sve je to jedna osoba), te glavni glumac, dok se s glavnom glumicom čujemo bar preko žice, ali svakako ne na način kako smo to vidjeli u filmu. Bit će tu i bar jedna od dviju “sporednih” uloga koje u filmu imaju više teksta od glavnih uloga. Film nećemo vidjeti, ali ćemo bar saznati kako ga mogu pogledati oni koji još nisu te ćemo poslušati glazbu iz filma.

Otvaranje izložbe o učiteljstvu i Ljudevitu Modecu
Otvaranje izložbe o učiteljstvu i Ljudevitu Modecu

Slijedi kratak izvještaj s obilježavanja 170. obljetnice rođenja pedagoga Ljudevita Modeca 3. listopada u Hrvatskom domu u Križevcima. Učenici OŠ Ljudevita Modeca, organizatora svečanosti izveli su kratak program, otvorena je izložba o učiteljstvu u Hrvatskoj a suorganizator Povijesno društvo iz Križevaca pridružilo se prigodnim predavanjima o Ljudevitu Modecu i školstvu u Križevcima u 19. stoljeću.

Trio GIG
Trio GIG

Od glazbenih događaja u Križevcima prošli tjedan izdvajamo koncert Trija GIG odmah poslije naše prošle emisije i otvorenje jedne likovne izložbe 3. listopada, a koja ostaje otvorena do 18. listopada. Od događaja koje očekujemo spomenut ćemo Pinklec fest i Put kleti potkalničkog kraja koji se pripremaju za vikend 11. i 12. listopada.

Stalne rubrike poput Na današnji datum i Novi naslovi u Gradskoj knjižnici više nećemo posebno najavljivati. Na kraju emisije slijede svemirske minute i još poneka zanimljivost. Od 4. do 10. listopada traje Svjetski tjedan svemira pa ćemo najaviti i neke događaje s tim u vezi (možda Perzeidi opet pripreme neko promatranje?), a kao zanimljivost spomenut ćemo kako se mjerenjem fluktuacija Zemljine gravitacije saznalo koliko je u posljednje vrijeme otopljeno leda na Antarktici.

Ova epizoda emisije Ne dirajte mi krugove emitira se 7. listopada od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz. Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.