Velika uskršnja jaja u središtima svih gradova županije

U središtu Koprivnice će sutra, uz prigodnu svečanost, Koprivničko-križevačka županija i njezina Turistička zajednica te Udruga hlebinskih slikara i kipara darovati građanima veliko uskršnje jaje. Svečanost počinje u 10 sati kod fontane na Zrinskom trgu. Uskršnje jaje – simbol prijateljstva, ljubavi i radosti Uskrsa, od drveta je izradio koprivnički obrtnik Tihomir Želimorski, a oslikali su ga članovi Udruge hlebinskih slikara i kipara: Branko Matina, Zlatko i Željko Kolarek, Ljerka Tropšek, Zlatko Štrfiček, Stjepan Pongrac i Milan Generalić.


Turistička zajednica Grada Đurđevca u četvrtak će na Trgu sv. Jurja postaviti veliku pisanicu, visoku metar i pol, koju su lani austrijska pokrajina Koruška i grad Klagenfurt poklonili našoj Županiji. Kraj Đurđevečke iže bit će postavljeno još jedno veliko jaje i to pleteno, od šibe, visoko dva metra, a vrtićanci, osnovci i udruge žena pozvani su da ga ukrase na glavnom đurđevačkom trgu.

Bit će to prilika za druženje na otvorenom i zajednički doprinos ljepoti našeg grada i veselju najvećeg kršćanskog blagdana, rekao je predsjednik Turističke zajednice Marijan Ružman.

Napomenuo je da, uz ukrašavanje velike pisanice, udruge žena na Trgu istovremeno mogu izlagati i prodavati pisanice i ostale uskršnje kreativne uratke, te organizirati radionice na kojima će pokazati i poučiti kako to rade.

Veliko Uskršnje jaje već krasi središte Križevaca, na Nemčićevom trgu postavljeno je drveno jaje koje su ukrasili mališani Osnovne škole ‘Ljudevita Modeca’, a izradio ga je Tihomir Želimorski.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.