Modeci slave Dan škole i 180. godišnjicu rođenja Ljudevita Modeca

Raznolikim programom, OŠ Ljudevita Modeca sutra slavi svoj dan i obilježaba 180. obljetnicu rođenja Ljudevita Modeca. Od 16 sati u sportskoj dvorani uz školu otvara se izložba učeničkih likovnih radova, slijedi glazbeni i plesni program, igrokaz o Ljudevitu Modecu, projekcija animiranoga filma Crtice o Modecu, zatim će se izabrati idejno rješenje za logo škole i dodijeliti nagrada autorima najuspješnijih radova na natječaju za najljepši glagoljički straničnik, a priprema se i zabavni kviz Modecomanija. 

U 18 sati u učionicama u prizemlju škole održat će se otvorenje izložbe o Ljudevitu Modecu i predstavljanje knjige Izbor iz djela Ljudevita Modeca, koje su priredile profesorice Martina Valec-Rebić i Danijela Zagorec. Događaj zajednički priređuju škola, Hrvatski školski muzej i Ogranak Matice hrvatske u Križevcima, a sudjelovat će ravnatelj škole dr. sc. Tomislav Bogdanović, knjižničarska savjetnica i kustosica dr. sc. Štefka Batinić, recenzent knjige prof. dr. sc. Nevio Šetić i priređivačice, dok će moderirati urednica knjige mr. sc. Renata Husinec.
U petak 31. svibnja je predviđen za sport pa će se na gradskome stadionu i u dvorani odvijati Modecova atletska liga i Modecov kup u badmintonu, a u školi šahovski turnir. Povodom rođendana škole, učenici nižih razreda dobili su predstavu Malog teatra „Vremenaste igre“, dok su oni iz viših razreda gledali operu za djecu Regoč u izvedbi Umjetničke organizacije „Euterpa” i udruga za promicanje kulture „Dud” iz Lonjice.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno