Radnik pojačan Tomasom i Svobodom u novu sezonu

ivan-tomasKošarkaški klub Radnik iz Križevaca u novu sezonu A2 lige Sjever ulazi znatno ojačan. U klub su se vratili Ivan Svoboda te bivši hrvatski reprezentativac Ivan Tomas.

Svoboda je prvi dio prošle sezone proveo u Zaboku da bi kasnije nastupao za Goricu u kvalifikacijama za popunu A1 lige. Slična situacija je bila i kod Tomasa koji je prije dvije godine bio u momčadi Dragutina Črnjevića, da bi prošlu sezonu s Dubravom pokušao osvojiti A2 Centar. Od nedavno je trener omladinskog pogona Cibone tako da će vikendom igrati za svoj matični klub pod vodstvom svog oca, Ante Tomasa. Da stvar bude zanimljivija, ove sezone njegov mlađi brat Luka je prvi junior ekipe tako da će zasigurno provesti puno vremena zajedno na parketu.

svoboda_ivanDok pogledamo sastav Radnikove momčadi uistinu možemo očekivati da će poremetiti račune mnogih ekipa sa Sjevera. Jedina slaba točka se nadzire pod košem gdje osim Matije Jeriche nema tko da značajnije doprinosi u obrani.

Već u prvoj kup utakmici mogli smo vidjeti apsolutnu dominaciju nad protivnikom, Mladosti iz Đurđevca koja je poražena s čak 51 poen razlike. U pobjedničkoj ekipi Svoboda je punio protivnički koš dalekometnim šutevima da bi se zaustavio na 26 poena. Kod Picoka, jedino je Zoran Jančijev mogao parirati s 18 ubačaja.

Radnik – Mladost 115:64 (32:17; 57:34; 83:48)
Radnik: Nervo 22, Jukić 12, Anđelić 1, Deković, Luka Tomas 7, Ivan Tomas 9, Svoboda 26, Kirin 3, Jericha 13, Beljo 14, Vragović 8.
Mladost: Lončarić, Buković 14, Lončar 2, Baković 9, Štefanec, Horvat, Jančijev 18, Markač 1, Baltić 8, Pušelja 5, Kapelčan.

Radnikov protivnik u sljedećem kolu kupa je momčad Virovitice.(crosarka.com)

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. Ivan piše:

    dominacija

Komentari su zatvoreni.