Bez odobrenja za vođenje kaznenog postupka protiv Hrga

Branko-Hrg-novi-predsjednik-HSS-a_ca_largeMarina Lovrić Merzel može aktivirati zastupnički mandat – jednoglasno je odlučilo saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo. Još preostaje potvrda Sabora. Merzel je izabrana na posljednjim parlamentarnim izborima, no kako je preuzela dužnost sisačko-moslavačke županice, ta je funkcija bila nespojiva s onom saborske zastupnice. Merzel je dala ostavku na mjesto županice potkraj kolovoza, dok je još bila u pritvoru. Time su bili ispunjeni uvjeti za aktiviranje zastupničkog mandata.

Marina Lovrić Merzel vraća se u Sabor

Predsjednica MIP-a Gordana Sobol objasnila je da zastupnički mandat po zakonu prestaje mirovati osam dana od dana podnošenja zahtjeva, što u slučaju Lovrić Merzel znači 11. rujna. S obzirom na to da su ispunjeni zakonski preduvjeti po kojima je mogla tražiti prestanak mirovanja mandata, MIP može predložiti jedino da ga podržimo, rekla je Sobol i novinarima nakon sjednice MIP-a potvrdila da Lovrić Merzel teku sva zastupnička prava, neovisno što nije položila zastupničku prisegu.

MIP je, također bez rasprave i jednoglasno, odbio zahtjev privatnog tužitelja Milenka Mikulića iz Biograda na Moru da dade odobrenje za vođenje kaznenog postupka protiv HSS-ova zastupnika Branka Hrga zbog kaznenog djela klevete. Uobičajena je praksa da MIP odbija zahtjeve privatnih tužitelja za ukidanje imuniteta zastupnicima, ti se postupci mogu pokrenuti i nakon isteka mandata, rekla je Sobol.(hrt.hr)

20 godina CSF
Vezano
4 komentara
  1. mini piše:

    Bu skoro u istoj rečenici s vukom

  2. mojpatak piše:

    Drago mi je da ste napisali istinu na moj nagovor ;P
    Nego, mislim si da je nekak bezobrazno u istu rečenicu pisati Hrga i vašu Merzelizu, Sabu i ostale sdp vojnike(Sve si mislim da se ovom lokalnom vojnikecu sviđa Sabina taktika, al ju nemre sprovest).
    Nego
    Grad Križevci poziva na otvorenje Turističkog informativnog centra, obnovljenog u sklopu EU projekta ViNaK koji se provodi u suradnji s mađarskim gradom Nagyatadom kroz 20 mjeseci, odnosno u razdoblju od 01. veljače 2013. godine do 30. rujna 2014. godine, a njegova ukupna vrijednost iznosi 1.173.345,00 EUR, od čega je proračun Grada Križevaca u projektu 690.825,00 EUR.
    http://www.krizevci.hr/images/melita/RUJAN_2014/Otvorenje_Turisti%C4%8Dkog_centra.pdf

    1. Benkica piše:

      Tomek hvala na pozivu, jel možda dojdu i gospođa Renata i gospodin Franjo Husinec, ako dođu oni onda vrijedi doći, ako dolaze samo tvoje seljačine uzalud nam trud oko dolaska. Znači spiskali ste preko 4 miliona kuna da bi se u četvrtak Hrg i ekipa iz HSS-a mogli kurčiti sat vremena, preskupo Tomislave, preskupo …

      1. danijel piše:

        to se je tak lepo zriktalo da su i u ženski wc deli pisoare e pa to je za popišati

Komentari su zatvoreni.