Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

Gradonačelnik Hrg na pressici: ‘Za svaku isplatu dara postoji valjana dokumentacija’

DSCN0032_ured_gradonacelnika_pressica_Branko_Hrg_Darko_Masnec_Ivan_Vuk_Mladen_Tenodi_upravaIz Ureda gradonačelnika Grada Križevaca u Redakciju portala stiglo je priopćenje s današnje konferencije za novinare na temu rodiljnih naknada, koje prenosimo u cijelosti, uz priložen dokument Pregleda rodiljnih naknada i broja rođene djece na području Grada Križevaca za razdoblje 1.1.2005. do 30.6.2014. godine:

U četvrtak, 21. kolovoza 2014. održana je konferencija za novinare vezana na temu rodiljnih naknada na kojoj je gradonačelnik Branko Hrg zajedno sa svojim zamjenikom Ivanom Vukom te pročelnicima argumentima odgovorio na neutemeljene optužbe pa čak i prijavu DORH-u, kojima se u posljednje vrijeme služi oporba, a koje se temelje na nizu netočnih, neutemeljenih i namjerno pogrešno interpretiranih podataka.

Od 2005. godine kako je donijeta odluka o daru za novorođenčad predstavnici grada obišli su 1132 obitelji u 1619 posjeta, te darivali 1860 novorođene djece.

Od 2001. godine vodstvo Grada provodi politiku neposrednog kontakta s građanima. Razlog takvog načina je i  taj da je lakše jednom zaposleniku grada doći k ljudima u ulicu ili selo nego građanima u gradske urede. U vremenu kada je velik broj računa građana u minusu ili blokadi nastojalo se da dar za dijete dođe u ruke roditelja kako bi ga mogli koristiti baš za tu namjenu.

DSCN0036_ured_gradonacelnika_pressica_Branko_Hrg_Darko_Masnec_Ivan_Vuk_Mladen_Tenodi_upravaGradonačelnik je iskazao žaljenje ako će zbog pojedini roditelji imati kakvih neugodnosti zbog eventualne provjere zlonamjernih navoda križevačkog predsjednika SDP-a Ivana Majdaka, no istaknuo je kako želi da se istraga provede.

Za svaku isplatu dara postoji valjana dokumentacija sa potpisom primatelja, pohranjena u računovodstvu grada, a svake godine poslovanje grada kontrolira državna revizija i da nikada nije bilo primjedbi na darivanje djece.

Gradonačelnik je istaknuo i kako je prozvani zamjenik gradonačelnika Ivan Vuk, čovjek koji nikad ne žali sebe, svojeg vremena i automobila da ode k ljudima, a posebno u sela.

Zbog svega ovoga, a najviše radi zaštite zamjenika gradonačelnika, ubuduće će roditelji dar za novorođenče primati na račun ili će osobno doći podići na blagajni Grada.

Novinari su dobili i iscrpnu dokumentaciju koja pokazuje kako su utrošen sredstva za koju godinu te koliko je bilo rođene djece kao i koje je to dijete bilo u obitelji.

wpDiscuz