Gradonačelnik Hrg na pressici: ‘Za svaku isplatu dara postoji valjana dokumentacija’

DSCN0032_ured_gradonacelnika_pressica_Branko_Hrg_Darko_Masnec_Ivan_Vuk_Mladen_Tenodi_upravaIz Ureda gradonačelnika Grada Križevaca u Redakciju portala stiglo je priopćenje s današnje konferencije za novinare na temu rodiljnih naknada, koje prenosimo u cijelosti, uz priložen dokument Pregleda rodiljnih naknada i broja rođene djece na području Grada Križevaca za razdoblje 1.1.2005. do 30.6.2014. godine:

U četvrtak, 21. kolovoza 2014. održana je konferencija za novinare vezana na temu rodiljnih naknada na kojoj je gradonačelnik Branko Hrg zajedno sa svojim zamjenikom Ivanom Vukom te pročelnicima argumentima odgovorio na neutemeljene optužbe pa čak i prijavu DORH-u, kojima se u posljednje vrijeme služi oporba, a koje se temelje na nizu netočnih, neutemeljenih i namjerno pogrešno interpretiranih podataka.

Od 2005. godine kako je donijeta odluka o daru za novorođenčad predstavnici grada obišli su 1132 obitelji u 1619 posjeta, te darivali 1860 novorođene djece.

Od 2001. godine vodstvo Grada provodi politiku neposrednog kontakta s građanima. Razlog takvog načina je i  taj da je lakše jednom zaposleniku grada doći k ljudima u ulicu ili selo nego građanima u gradske urede. U vremenu kada je velik broj računa građana u minusu ili blokadi nastojalo se da dar za dijete dođe u ruke roditelja kako bi ga mogli koristiti baš za tu namjenu.

DSCN0036_ured_gradonacelnika_pressica_Branko_Hrg_Darko_Masnec_Ivan_Vuk_Mladen_Tenodi_upravaGradonačelnik je iskazao žaljenje ako će zbog pojedini roditelji imati kakvih neugodnosti zbog eventualne provjere zlonamjernih navoda križevačkog predsjednika SDP-a Ivana Majdaka, no istaknuo je kako želi da se istraga provede.

Za svaku isplatu dara postoji valjana dokumentacija sa potpisom primatelja, pohranjena u računovodstvu grada, a svake godine poslovanje grada kontrolira državna revizija i da nikada nije bilo primjedbi na darivanje djece.

Gradonačelnik je istaknuo i kako je prozvani zamjenik gradonačelnika Ivan Vuk, čovjek koji nikad ne žali sebe, svojeg vremena i automobila da ode k ljudima, a posebno u sela.

Zbog svega ovoga, a najviše radi zaštite zamjenika gradonačelnika, ubuduće će roditelji dar za novorođenče primati na račun ili će osobno doći podići na blagajni Grada.

Novinari su dobili i iscrpnu dokumentaciju koja pokazuje kako su utrošen sredstva za koju godinu te koliko je bilo rođene djece kao i koje je to dijete bilo u obitelji.

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
Ivan Granđa
Ivan Granđa

Svašta nešto čitamo ovdje…oporba se ujedinila…među njima i bivši gradonačelnici..eto, pa baš me zanima što su oni napravili za grad? osim grafocentra i udjela u vet. itd….od kuda im imovina???
Što je u gradu ostalo vrijedno spomena nakon njihova mandata???

Kunta Kinte
Kunta Kinte

Iza njih je ostao Branko Hrg kojeg su zaposlili i ostavili na radnom mjestu iako nije imao za njega stručnu spremu… istina je da zahvaljujući tome nisu napravili ništa za ovaj grad, naprotiv nanijeli su mu nesagledivu štetu… i stvarno poslije njih nije u ovom gradu ostalo ništa vrijedno spomena…

zmaj
zmaj

čul sam da je vučko dekinteral zbog bebica

Meri
Meri

Sad nas sve zanima kako su se plaćala hodočašća. Išla sam na bistricu i Molve a kako se je to plaćalo

Kunta Kinte
Kunta Kinte
Gospođo Meri, odgovoriti će Vam sigurno desnisektor, ako ne on onda će Vam odgovor dati gospodin Vuk, ako niti on ne zna onda će Vam se preko svoje privatne radio stanice Križevci obratiti i to objasniti sam gradonačelnik, a ako niti on ne uspije onda ćemo pitati Državno odvjetništvo RH, ono će valjda od odgovornih u gradu dobiti odgovor. A ono što se ispituje je, da su se takve stvari plaćale od “ušura” koji je ubirao gospodin najbolji gradonačelnikov prijatelj, kod svake isplate bilo kakvog poticaja ili naknade iz gradskog ili državnog proračuna, kada su korisnici odmah po isplati morali… Više »
Kunta Kinte
Kunta Kinte
Sve mi je ovdje u komentarima jasno, samo mi nije jasna jedna stvar. A koga vraga se taj mali Katanović stalno pjeni, komentira, provocira, predbacuje… pa dečko skokni do Majdaka i Piciga i plati im janjetinu, klopu, pijaču, čuvaj ih ko oko u glavi umjesto što po njima pljuješ. Ako ti oni ne maknu ovu aždaju s vrata cijeli život ćeš ostati nitko i ništa, najobičniji hrgov hemeroid, kao što je on Karamarkov. Ajde pamet u glavu i opameti se, povuci se sa strane i samo promatraj, kad ovi padnu ti jedini ostaješ i boli te ona stvar za njih,… Više »
desnisektor
desnisektor

A kad su to Majdak i Picig nešto napravili u životu? Koga su oni to nešto naučili? Možda tebe, ali ti si onda slučaj za određenu ustanovu.

Kunta Kinte
Kunta Kinte

Tomislave, Majdak i Picig su naučili svoju djecu kuturi i kulturnom ponašanju, za razliku od tvoga tate

desnisektor
desnisektor

A to je! Vidi se na ovom forumu, sve puca od kulture i lijepog ponašanja.

brko
Petar
Petar

Ovaj njegov prijatelj iz HSS ostavio Metkoviću dug od 18 miliona kuna, pa pobogu, Križevci su danas dužni 18 miliona kuna što se zna, a gdje je još ono što se ne zna, a mi nismo Metković. Baš me zanima kad se jednog dana otvori križevačka priča, koliko je para potrošeno na HSS-ove derneke po selima i vatrogasne fešte za njihove članove.