Projektom žele ustanovu zamijeniti udomiteljima

Centar_za_socijalnu_skrb_KrizevciKRIŽEVCI – Križevački Centar za socijalnu skrb, te Udruga invalida i Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom nastavljaju sudjelovanje u euro projektu deinstitucionalizacije skrbi o osobama s intelektualnim teškoćama, kojemu je nositelj Centar za rehabilitaciju Stančić iz Dugog Sela. Pojednostavljeno, cilj projekta sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda je popularizirati udomiteljstvo, te obučiti zainteresirane za bavljenje tom djelatnošću.

– Projekt je zamišljen da bi se educiralo 20 udomitelja i onda 10 osoba s intelektualnim teškoćama i sa invaliditetom iz Centra Stančić, koji je nositelj projekta, bi se smjestilo kod njih. Napravila bi se deinstitucionalizacija tih osoba iz ustanove socijalne skrbi. Mi ćemo u tim aktivnostima pomagati i naravno informirati svoje članove, koji su radno sposobni, jer u projektu je zamišljeno da se nove osobe počnu baviti udomiteljstvom, objašnjava koordinator projekta iz Udruge invalida Križevci Mario Stančić.

Vrijednost projekta je nešto preko 246 tisuća eura, provođenje je počelo u travnju ove godine i trajati će 18 mjeseci. U tom vremenu želi se doprinjeti socijalnom uključivanju osoba s intelektualnim teškoćama s područja Zagrebačke i naše županije kroz jačanje kapaciteta udomiteljskih obitelji, a bit će osnovana i obučena dva mobilna tima za pružanje podrške udomiteljima.(RKC)

Vezano

Komentari su zatvoreni.