Križevačka ispostava Zavoda za hitnu medicinu dobila novo vozilo

hitna_pomoc_dom_zdravlja_opca_bolnicaŽupan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren održao je u ponedjeljak 21. srpnja 2014. primopredaju novog vozila koje je županijski Zavod za hitnu medicinu kupio za potrebe hitnog tima Ispostave Zavoda u Križevcima. Uz župana, predaji automobila prisustvovali su njegov zamjenik Ivan Pal, saborski zastupnik i križevački gradonačelnik Branko Hrg, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Mato Devčić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Koprivničko-križevačke županije Željka Koluder Vlahinja, glavna medicinska sestra Zavoda Ljiljana Šoštarić i dr.

Prema riječima ravnatelja Zavoda Mate Devčića, vozilo je kupljeno radi urgentnosti obnove voznog parka, a plan je uprave Zavoda u što skorije vrijeme inicirati nabavu i hitnoga automobila za potrebe ispostave u Đurđevcu. Vozilo je financirano iz izvornih sredstava Županije za ovu godinu, prenamjenom sredstava u rebalansu proračuna u travnju ove godine. Vrijednost vozila Peugeot Boxer s PDV-om iznosi 253.000,00 kuna.
– Iskoristili smo ovaj ljetni period, kao i obično, da obiđemo neka gradilišta i osvjedočimo se u kojoj mjeri napreduje naš plan investicija i nabave osnovnih sredstava za zdravstvene ustanove. Osim toga, danas (21.7. op.ur.) ćemo i obići gradilište novog parkirnog prostora Doma zdravlja u Križevcima. Nadam se da su ove dvije investicije dobar pokazatelj skrbi za zdravstveni sustav u ovoj Županiji, istaknuo je župan.

Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije je 2006. godine proveo investiciju na uređenju parkirališta u Križevcima (I. faza) u vrijednosti od 349.295,39 kuna sa PDV-om jer za ostalo nije bilo dovoljno novaca. Ove je godine započela II. faza radova u vrijednosti od 624.875,00 kuna, a radovi bi trebali biti dovršeni do 13. rujna ove godine. S obzirom da je tijekom radova došlo do nepredviđenih problema u pogledu kanalizacije, neucrtanog hidranta i kablova koji su postavljeni na velikoj dubini ispod zemlje morala se ugovoriti dodatna investicija na sanaciji kanalizacije u vrijednosti otprilike 120.000,00 kuna s PDV-om. Sredstva za navedene investicije osigurana su u Proračunu Koprivničko-križevačke županije za 2014. godinu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.