Festival Granje gradi još jednu monumentalnu skultpuru

Plakat_Granje_2014_Fresh_Wood_Sculptures_skulptureFestival granja nastao je kao ideja križevačkog akademskog kipara Igora Brkića kao jedinstven način izrade skulptura u Hrvatskoj, u suradnji s udrugom K.V.A.R.K. i Skaville Festivalom sa ciljem širenja kulturne i turističke ponude grada Križevaca.
– Festival prezentira ručne radove rađene od granja koji će kasnije služiti u svrhu stvaranja prvog mobilnog zološkog vrta od granja koji će ukrašavati gradske parkove i time pridavati dodatnu atrakciju u okoliš, istaknuo je organizator Brkić.

Ove godine Festival granja organizira se po drugi puta i osim deset umjetnika koji će raditi na izradi skulptura od granja, u izradu će biti uključeni korisnici kampa i posjetitelji glazbenog festivala Skaville u sklopu kojeg će se ovogodišnje Granje održati te traje tri dana dulje, od 10. pa sve do 13. srpnja, zahvaljujući velikoj podršci lokalne zajednice.

Ove godine na festivalu gostuje veliki broj umjetnika iz Slavonije i Baranje s kojima križevačka likovna scena iznimno dobro surađuje. Umjetnici koji su potvrdili svoj dolazak za ovu godinu su Antonio Grgić iz Koprivnice, Davor Petak iz Varaždina, Filip Ausman, Vedran Slunjski, Barbara Kruljac i Drago Stojaković iz Osijeka te Kristina Vuković i Igor Brkić iz Križevaca.

Za ovu priliku nastavak jedinstvenog zološkog vrta na ovim prostorima biti će obogaćen novom monumentalnom skulpturom još jedne prethistorijske životinje koja je za sada iznenađenje.
– Provjerite našu stranicu www.granje.org i pratite nas na Facebooku, objavljivat ćemo slike uživo s terena, pozvao je Brkić zainteresirane koji ipak neće biti u prilici posjetiti Križevce drugi vikend srpnja.

Vezano

Komentari su zatvoreni.