Proračun nakon manjih poteškoća ipak prihvaćen

KOPRIVNICA – Županijski vijećnici dali potpuno novo značenje riječi kohabitacija. Za viđeno na njihovom posljednjem okupljanju moglo bi se jednostavno reći ‘ne zna ljevica, što joj radi desnica’. Nakon što je javnost nekoliko puta obaviještena o sastancima izvršne i predstavničke vlasti, koordinacijama i postignutoj kohabitaciji, sjednica Županijske skupštine pokazala je nešto potpuno drugačije. Iako je proračun dogovoren i zajednički iskoordiniran, tako su barem cijelo vrijeme javljali, upravo je ova točka bila ‘vrući krumpir’ i za opoziciju – vijećnike HDZ-a, HSS-a i A-HSP-a, i za poziciju – vijećnike SDP-a, HNS-a, HDSS-a i HSU-a. Župan Darko Koren u kratkim je crtama predstavio dogovoren proračun za 2012. godinu.
– Prijedlog proračuna za 2012. godinu je 128,5 milijuna kuna, rekao je Koren.

Predsjednik kluba vijećnika SDP-HNS-HDSS-HSU Marinko Bagarić kazao je da je proračun za 2012. godinu bolji jer su ga zajednički i planski radili.
– Stav kluba je da s proračunom nismo do kraja zadovoljni, ali idemo k tome da ga podržimo i da ga mi danas donesemo, kazao je Bagarić.

I dok je Bagarić rekao da je proračun takav kakav je i da novca trenutno nema, vijećnik iz redova SDP-a Milovoj Androlić dao je tri amandmana. Bilo je to iznenađenje i za SDP-ovce, a bome i za župana Korena te vijećnike iz redova opozicije.
– Predlažem da se u proračunu Koprivničko-križevačke županije stavka ‘prijevozna sredstva’ smanje na nulu. Planirana sredstva od 220 tisuća kuna usmjerimo u planiranu izgradnju škole i sportske školske dvorane Osnovne škole u Koprivničkom Ivancu. Idući amandman je da se u Službi ureda župana na stavki 3. bruto plaće, umanji za 300 tisuća kuna te da se ta sredstva osiguraju za financiranje vannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola. I posljednji moj amandman, predlažem da se stavka proračuna ‘županijska promidžba i informiranje’ umanji za 200 tisuća kuna, a da se tim novcima osiguraju sredstva za projektnu dokumentaciju za nadogradnju pedijatrije koprivničke bolnice, iznio je Androlić.

Nakon iznesenog prijedloga amandmana, župan Koren i vijećnik Bagarić zatražili su pauzu kako bi klubovi vijećnika u Županijskoj skupštini mogli odlučiti o njima. Nakon pauze, situacija se promijenila, objasnio je župan Darko Koren.
– Dogovorili smo se da rješenje iz ove situacije nađemo na način da gospodin vijećnik Androlić, uvaženi odustane, u ovom klasičnom smislu, od prijedloga amandmana, a da se mi obvežemo da sredstva koje je on predložio za određene namjene osiguramo iz izvora koje sigurno postoje, rekao je Koren.

A to je prihvatio i vijećnik Milivoj Androlić, povukavši amandmane. Nakon neočekivane rasprave, koja je iznenadila i vladajuću koaliciju i oporbu, proračun Koprivničko-križevačke županije za 2012. godinu jednoglasno je prihvaćen u iznosu od 128,5 milijuna kuna.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.