‘Oskari znanja’ za križevačke udaraljkaše

Krizevacki_Oskari_znanjaJubilarna deseta svečana dodjela Oskara znanja učenicima osnovnih i srednjih škola koji su u školskoj godini 2013/2014. bili državni prvaci  i njihovim mentorima održana je 16. lipnja 2014. godine u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Oskarom znanja nagrađeni su i učenici – udaraljkaši križevačke Glazbene škole Alberta Štrige Lovro Baričević i Štefan Đurković te njihov mentor, profesor Josip Konfic.
– Ne možemo zamisliti bolji završetak ove nastavne godine nego slavljem najboljih postignuća u području znanja. Neka vam ovaj simboličan kipić bude simbol truda, znoja, krvi, suza i želje za većim znanjem. Od srca vam čestitam što promičete ideju društva znanja, pogotovo danas kad to nije tako lako zbog poremećenog sustava vrijednosti. No, uvjerena sam da će doći vrijeme kad ćemo shvatiti da Hrvatsku možemo pokrenuti jedino znanjem, naglasila je pomoćnica ministra Sabina Glasovac te pozvala mentore da ne posustaju u usmjeravanju i bodrenju nadarenih učenika.

Najveće priznanje i nagradu za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, koje Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta dodjeljuje od 2005., ove godine dobilo je 336 učenika osnovnih i srednjih škola, državnih prvaka u znanju, glazbi i plesu te njihovih 282 učitelja i nastavnika mentora. Simboličnu nagradu – skulpturu Oskar znanja, rad akademske kiparice Vlaste Zelenko, nagrađenima su uručili Sabina Glasovac, pomoćnica ministra znanosti obrazovanja i sporta i Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje.
Donošenjem novih kriterija za upis u srednje škole, dodala je Glasovac, ministarstvo je pokazalo da se znanje među učenicima potiče još više te nagrađuje.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. Milan Mimi Petić piše:

    Respect!

Komentari su zatvoreni.